PODIJELI

Ekipa Borca nije htjela nastaviti pripremnu utakmicu protiv Maribora u Antaliji, nakon što su gubili prvo poluvrijeme sa 4:0.

Nakon ovih dešavanja izjavu za Sportske.ba dao je trener Banjalučana Darko Vojvodić, koji je objasnio cijelu situaciju, naglasivši da je dogovor bio da mlade ekipe odigraju utakmicu, a Maribor na kraju došao sa prvim timom.

“Tražili smo protivnika da naši juniori odigraju. Mi smo 13 igrača ostavili u hotelu. Dobili smo obavijest da Maribor ima tu drugu ekipu. Otišli smo, tamo me dočekali Tavares, Mešanović, Vršić… ekipa koja igra Evropa ligu, a mi poveli djete od 15 godina da brani. Mi smo htjeli čisto da djeca odigraju. Htio sam prekinuti utakmicu u desetoj minuti, u 30. sam ušao u teren i rekao nema više igre, međutim sudija mi kaže da sačekam poluvrijeme. Mariboru evo javno i otvoreno nudim da dovedem prvu ekipu pa da vidimo kako će biti. Ne može se niko iživljavati nad djecom koja su tu na pripremama. Ja sam čovjek častan i korektan, kažem sve kako jeste”, rekao je Vojvodić za Sportske.ba.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI