PODIJELI

Derbi 6. kola igra se u Vrapčićima gdje se sastaju trećeplasirani Velež i Zvijezda iz Gradačca koja je za jedno mjesto niže na prvoligaškoj tabeli, a obje ekipe imaju po 11 bodova. Mostarci su u posljednja dva kola izgubili 4 boda, pa u ovaj susret ulaze izuzetno motivirani, da se pobjedom u ovom derbiju
vrate u pobjednički ritam. I gosti iz Gradačca imaju svoje planove, te se očekuje neizvjesna utakmica, što daje još veću draž ovom susretu. Ovaj derbi je povjeren Bišćaninu, Adnanu Kasupoviću, pomagat će mu Josip Ćolić (Kupres) i Livnjak, Stipo Velić, dok je Sarajlija, Mustafa Tabak glavni šef ovog derbija

Četveroplasirani Olimpik gostuje 12-plasiranoj ekipi Metaleghe BSI u Jajcu, obje ekipe imaju iste motive da izvuku željeni rezultat, pa i ova utakmica pobuđuje interes. Ovu utakmicu sudi iskusni Mirza Kazlagić iz Cazina, asistenti su mu Bišćani Edin Zjakić i Adi Šabić, dok je kontrolor Mostarac Željko Drlje.

Drugoplasirano Jedinstvo će ugostiti osmoplasirani Rudar koji ove jeseni ne postiže željene rezultate. Domaći su favoriti, oni jedna od najgledanijih ekipa u ligi, ljubitelji fudbala u Bihaću su uvijek uz svoj klub, pa se očekuje dobro popunjeno gledališe i nova tri boda za domaće. Mostarci su glavni na ovoj utakmici, najviše će se pitati Dragan Stojić,uz pomoćnike Borisa Dujmovića i Marka Zelenike, a Boro Matan će to sve kontrolirati.

Bratstvo iz Gračanice je jedno od najvećih razočarenja nakon odigranih pet kola, pri dnu su sa samo tri osvojena boda, u ovom kolu im u goste dolazi šestoplasirani konjički Igman. Domaćinu igra samo pobjeda, što je šansa pulenima Nedima Jusufbegovića da se neporaženi vrate sa ovog gostovanja. Cazinjanin Sanel Silić je glavni u Gračanici, dok će mu asistirati Oliver Žilić iz Viteza i Novotravčanin Boris Bilješko, dok će to revnosno bilježiti Anto Sučić iz Nove Bile.

Žestoko će biti u Čapljini, gdje domaća istoimena ekipa koja je u posljednja dva kola maksimalna. U goste Čapljincima stiže lider Orašje, moguća su sva tri znaka, kao i na derbiju začelja u Novom Travniku gdje će gostovati Goražde.

I visočke Luke će biti poprište zanimljivog susreta, sastaju se 13- plasirana domaća Bosna i za dva mjesta niže na prvoligaškoj tabeli Goražde, obje ekipe imaju po tri boda, dok će ovo kolo završiti u Tešnju domaći TOŠK i bivši premijerligaš Vitez. Tešnjaci imaju sedam bodova, a gosti bod manje.

Subota, 15. septembar u 16,30 sati,

Mostar: Velež – Zvijezda , glavni sudija: Adnan Kasupović (Bihać), pomoćnici: Josip
Ćolić (Kupres) i Stipo Velić (Livno), 4. sudija: Haris Halkić (Sanski Most), delegat:
Safet Radmilović (Goražde), posmatrač suđenja: Mustafa Tabak (Sarajevo).

Gračanica: Bratstvo – Igman , Sanel Silić (Cazin), Oliver Žilić (Vitez) i Boris Bilješko (Novi Travnik), Kenan Bajraktarević (Orašje), Jasmin Memišević (Breza), Anto Sučić (Nova Bila).

Čapljina: Čapljina – Orašje , Ismet Ibrahimkadić (Tešanj), Emir Delić (Zenica) i Mirza
Tičić (Sarajevo), Semir Sarajkić (Sarajevo), Ljuban Frljić (Vitez), Asmir Budimlić (Bihać).

Bihać: Jedinstvo – Rudar , Dragan Stojić (Mostar), Boris Dujmović i Marko Zelenika oba Mostar, Dario Karačić (Čitluk), Karlo Jurišić (Posušje), Boro Matan (Livno).

Visoko: Bosna – Vitez , Darko Obradović (Stolac), Edin Redžović (Sarajevo) i Mirza Čehaja (Goražde), Benjamin Deljković (Sarajevo), Renato Buhić (Mostar), Ermin Halilagić (Sarajevo).

Novi Travnik: Novi Travnik – Goražde , Darko Gedžić (Brčko), Hasan Nanić (Bužim) i Edis Šesto (Sarajevo), Antoni Bandić (Grude), Alen Mujkanović (Zenica), Željko Perić (Mostar).

Jajce: Metalleghe BSI – Olimpik, Mirza Kazlagić (Cazin), Edin Zjakić i Adi Šabić oba Bihać, Josip Martinović (Čapljina), Željko Soko (Čapljina), Željko Drlje (Mostar).

Nedjelja, 16. septembar

Tešanj: TOŠK – Slaven , Haris Poprženović (Travnik), Sanel Herceglija i Emir Zahiragić, oba Sarajevo, Jasmin Varupa (Travnik), Halim Stupac (Bihać), Sead Jakić (Mostar).

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI