PODIJELI

Dugogodišnji novinar i urednik “Sporta”, danas na čelu mlade novinarske ekipe, portala Sportske.ba, Sinan Sinanović, u intervjuu za magazin “Dani” prije 11 godina najavio je blistavu karijeru Miralema Pjanića.

“U Luksemburgu igra Miralem Pjanić. Radi se o momku koji ima 16 godina i kojeg je tražio Kaiserslautern prije godinu dana. On je odbio tu ponudu i otišao u Metz, koji ima jednu od najboljih fudbalskih škola. Miralema zovu novi Zidane! Već igra za U-19 reprezentaciju Luksemburga. Nedavno je na Evropskom prvenstvu protiv Belgije zabio četiri gola. Gol Španiji postigao je sa 30 metara. Postoje nagovještaji da će ga selektor pozvati u “A” selekciju Luksemburga iako ima 16 godina. Njegov je otac često zvao da ga naša reprezentacija angažuje”, govorio je svojevremeno Sinan Sinanović, koji je apelovao na ljude u Savezu i selektore da pozovu Pjanića. Dalje priču i sami znate. Pjanić je najvažniji kotačić u igri reprezentacije BiH, vedeta Juventusa.

Zanimljivo, u intervjuu za magazin “Dani”, Sinanović je tada govorio i o Vedadu Ibiševiću i Harisu Medunjaninu, koji su također danas “A” reprezentativci.

“Sportske” najavljuju novi val budućih “A” reprezentativaca iz Luksemburga. Riječ je o Mirzi Mustafiću i Emiru Bijeliću. Zanimljivo, Mustafić i Bijelić su iz Luksemburga stigli u redove Metza. Baš poput Miralema Pjanića. Mustafić kuca na vrata prvog tima Borussije Moenchengladbach, dok je Bijelić još uvijek u Metzu. Trenira i sa prvim timom. Obojica su omladinski reprezentativci BiH.

Pažnju treba obratiti i na Miralema Ramića, Jusufa Gazibegovića, Dževada Hamzića, Ivana Šarčevića, Kenana Kadirića. Svi igraju u inostranstvu i predstavljaju budućnost bh. fudbala.

thumbnail_received_10210197897692036

(N.Selimović/Sportske.ba)