PODIJELI

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević, nije bio previše razočaran nakon poraza od Belgije, govoreći njihovim novinama o okolnostima pod kojim je spremao dvije kvalifikacione utakmice.

“Čestitam Belgiji na pobjedi. pripremali smo se u jako složenim uslovima, što zbog povreda što zbog situacije sa NBA-om, kada je ovaj prozor zakazan pet dana nakon Drafta. Imali smo dva igrača NBA koji nemaju ugovore (Nurkić, Musa), imali smo i neke neopravdane razloge kada su neki igrači u pitanju. BiH je mala država koja je trpjela veliki obliv igrača prije svega u Hrvatsku i Srbiju. Sad je to počelo da se dešava i u Turskoj. Za nas je svaki igrač dragocjen. Teško možemo da nadoknadimo izostanak i jednog igrača, a ne 10”, rekao je Vujošević, koji se potom osvrnuo na utakmice:

“Doživjeli smo težak poraz od Francuske i neki su pokušali da od toga naprave da je to naša slika. Moram da kažem da je ova mlada reprezentacija u veoma teškim uslovima, prije svega materijalnim, u najtežoj grupi gdje su bili Rusi, Francuzi i Belgijanci, došla do dvije pobjede i plasirala se. Zahvaljujems e igračima koji su u ovom trenutku imali karaktera i obavezu da se odazovu i ponosan sam kako smo večeras igrali protiv reprezentacije koja je dokazano snažna na gostujućem terenu i poslije teškog poraza. Ovom utakmicom iako nismo dobili pokazali smo da idemo zasluženo u sljedeći krug”, dodao je.