PODIJELI

Zrinjski je sinoć na najbolji način otvorio novu sezonu, u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Evropa league savladali su u gostima Akademiju Pandev. Tri gola prednosti uoči uzvratne utakmice u Mostaru ogromna je prednost, ističe trener Zrinjskog Hari Vukas.

“Dan nakon utakmice zadovoljstvo je još veće ostvarenim rezultatom. Ovom prilikom bih još jednom uputio velike čestitke igračima na angažmanu, na igri i na zbilja velikoj pobjedi. Zajedno sa stručnim stožerom sinoć smo pogledali ponovo veći dio utakmice i moram reći da smo stvarno bili dobri, u fazi obrane kompaktni, organizirani sa dosta trke, većim dijelom utakmice nismo dozvolili Akademiji Pandev da nam ozbiljnije ugrozi gol. U napadu smo bili i kreativni i jako kvalitetno koristili prostore koji su oni ostavljali iza svojih leđa. Malo smo pred kraj utakmice pali što je možda čak i normalno, ali i tu smo bili dosta koncentrirani tako da smo zadržali rezultat koji je zbilja velik i daje nam veliko olakšanje pred uzvratnu utakmicu”, rekao je Vukas.

Zahvalio se navijačima koji su im sinoć pružili veliku podršku i koji su učestvovali u ovoj pobjedi.

“Prevalili su zbilja veliki put da nas dođu tu bodriti, zbilja su bili fantastični, davali impuls ekipi , navijali cijelu utakmicu i sigurno su i oni pridonijeli svemu ovome da to izgleda ovako dobro i kvalitetno”, naglasio je trener Vukas.

Foto: HŠK Zrinjski

PODIJELI