PODIJELI

Protekle sedmice u Banjoj Luci desila se nevjerovatna situacija. Pet igračica ŽKK Mladi Krajišnik ostavljene su na ulici bez dokumenata i novaca, obzirom da nisu mogle ući u motel po svoje stvari.

Razlog tome bio je sukob vlasnika motela u kojem su boravile i menadžera kluba Brane Čovičkovića koji su imali neriješenih i neisplaćenih dugova.

VEZANI TEKST: DRAMA U BANJOJ LUCI: Igračice izbačene na ulicu bez novaca i dokumenata, reagovala ambasada u Sarajevu

Jedna od akterki u cijeloj priči bila je i mlada crnogorska košarkašica Ana Vuković (17), koja je za portal Sportske.ba ispričala kretanje cijele nemile situacije o kojoj su pisali i mediji van granica Bosne i Hercegovine

“Igračica sam kluba Castel Nuovo devet godina i igrala u svim kategorijama sa kojim sam uzastopno osam godina osvajala medalje, šest godina prvakinja Crne Gore u kategorijama pionirke, kadetkinje i juniorke. U Banjaluku sam došla na poziv Brana Čovičkovića na probne treninge u Mladi Krajišnik s tim što sam prije dvije godine već imala poziv da zaigram u toj ekipi koji sam morala da odbijem zbog obaveza u svom klubu”, rekla je početku razgovora mlada Crnogorka, a nakon toga se dotakla nemilog događaja.

“Nemili događaj desio se 7. juna u večernjim časovima kada smo se ja i moje saigračice vratile sa večere gdje smo našle zaključane apartmane i gdje nam gazdarica i gazda nisu dali da uđemo uz obrazloženje da klub nije izmirio dugovanje od 450 eura za smještaj. Pozvala sam svoju mamu kojoj sam rekla šta se dešava i koja je pričala sa gazdaricom kojoj joj je rekla da ja i moja saigracčica Tamara imamo karte za autobus u 23 h za Herceg Novi. Gazdarica nije odreagovala na razgovor. Majka zatima poziva gospodina Čovićkovića koji joj se ne javlja na telefon. Mi igračice smo otišle po gospodina Čovičkovića koji je došao sa nama do motela. Gazda ni tada neće da nam otvori. Došla je policija na Branov poziv gdje gazda nije ni htio da izađe. Policija uzima naše podatke i odlazi. Mi ostajemo na ulici u šorcevima i majicama u kojima smo bili na treningu bez dokumenata i ličnih stvari u 12 sati uveče. Ni sama ne znam kako smo se osjećale, emocije su bile pomješane ljutnja strah bjes.. Smještaju nas kod jedne igračice da tu prespavamo do ujutru.”

Međutim, nakon svega, ova sjajna mlada košarkašica za naš portal je istakla da tu nije bio kraj agonije.

“Ujutro ponovo kreće agonija jer smo mi i dalje bez ičega. Ujutru moja majka poziva ambasadu Crne Gore u Sarajevu gdje oni odmah reaguju. Mi u međuvremenu odlazimo ispred hotela ponovo dolazi policija, ali i dalje bezuspješno da se bilo šta riješi. Na poziv policije od strane moje mame kažu joj da je javni tužioc rekao da nema krivičnog i prekršajnog postupka i da su oni nemoćni. Nije nam jasno da neko može stranom maloljetnom državljaninu i mlađem punoljetnom licu bezpravno oduzeti lična dokumenta i lične stvari”, bile su riječi Vukovićeve.

“Ambasada je cijelo vrijeme bila u kontaktu sa mojoj mamom gdje joj javljaju da su naložili policiji da do 14 sati moraju da riješe stvari da se nama moraju vratiti stvari u slučaju da se to ne desi da oni prelaze na viši nivo. Mi smo cijelo vrijeme bile u restoranu “Studencu” gdje smo čekale razrešenje situacije. U 14:30 napokon nam javljaju da možemo da uđemo i uzmemo svoje stvari. Želim da se zahvalim ambasadi, trenerima Milanu i Dragi na divnim trenizima i druženju, djevojkama iz kuba koje su Tamaru i mene prihvatile kao da smo dugogodišnje saigračice. Zahvaljum se i gospodinu Draganu Preradu koji je cijelo vrijeme bio sa nama i trudio se svim silama da se što prije riješi naša situacija. Žao mi je što se sve ovako izdešavalo jer su treneri divni ljudi kao i igračice iz kluba. Nadam se da ćemo se vidjeti negdje u nekim boljim okolnostima”, završila je mlada Crnogorka.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI