PODIJELI

Derbi 1. kola Lige za prvaka sutra će na Pecari odigrati Sarajevo i Široki Brijeg.

U razgovoru za Dnevnik.ba legendarni Wanger Santos Lago govorio je o sutrašnjem susretu, svojoj budućnosti, ali i životu u Širokom Brijegu i Bosni i Hercegovini.

“Sarajevo je dobra ekipa, nisu dobro startali u ovom drugom dijelu sezone, ali to ne znači da će biti lako, kao i zadnji put, očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmica, a naravno našu pobjedu”, kaže nam Wagner.

Kao i svakog nogometaša boravak na klupi Wagnera nije razveselio, ali poštuje odluku trenera:

“Već dugo ne igram, nisam se tako navikao, ali razumijem i poštujem trenersku odluku, naš odnos je normalan kao i sa svim ostalim bivšim trenerima”, prokomentirao je on.

Upitan šta misli može li Pecara dočekati dugo željeni trofej prvaka Premijer lige BiH:

“Možemo, Zrinjski i Željezničar imaju dobru prednost, ali sada počinje Liga 6, odnosno, Liga za prvaka i Liga za ostanak. Nadam se boljem rezultatu jer dobro igramo i imamo dobru momčad”, kaže Wagner.

Šta Wagner voli u Širokom Brijegu:

“Najviše mi se sviđa način života, kultura i mir u gradu”, kratko je prokomentisao je.

Kad je riječ o umirovljenju i potencijalnom nastavku karijere, Wagner kaže da sve zavisi o tom što se nudi u budućnosti.

“Igrao bih cijeli život, ali godine su tu, imam ugovor do kraja sezone, pa vidjet ćemo kako će to sve završiti, ako bude neka dobra ponuda, razmislit ćemo”, kaže Wagner.

Istakao je da njegova obitelj jako voli Široki Brijeg.

“Moja obitelj voli ovdje živjeti, zapravo ja i moja žena smo stranci, ali naša djece su rođena ovdje pa je njima Široki Brijeg njihov grad, a BiH njihova zemlja”, kaže Wagner.

Kaže i da se sjeća fatalne utakmice sa Sarajevom na Pecari kada je ubijen Vedran Puljić.

“Sjećam se, nisam ništa mogao vidjeti, samo smo čuli da se nešto događa van stadiona jer tada smo bili smo na zagrijavanju. Tek poslije kroz priču mogli smo znati što je bilo i meni je žao da je došlo do nereda i da je mlad dečko izgubio život”, prisjetio se Wagner.

Kaže da bi htio ostati živjeti u Širokom Brijegu.

“Planiram ostati ovdje što duže, kako sam rekao, sviđa se i meni i mojoj porodici život u Širokom Brijegu i u BiH”, optimističan je Wagner.

Wagner je i gurman koji sve voli…

“Kad je hrana u pitanju sve volim jesti, baš je ukusna hrana u Hercegovini”, kratko je komentirao Wagner za Dnevnik.ba.

PODIJELI