PODIJELI

Glavna prepreka zašto mnogi igrači iz Premijer lige BiH ne uspjevaju pronaći angažman u Ligama petice je neposjedovanje EU pasoša te se u tom slučaju tretiraju kao stranci.

Taj problem nema nekadašnji dragulj Željezničara, Amir Hadžiahmetović. Omladinski reprezentativac naše zemlje posjeduje i dansko državljastvo zbog čega ne bi imao status stranca.

Upravo zahvaljujući EU pasošu, ali prije svega i svojim dobrim igrama u Konyasporu Hadžihametović bi mogao od proljeća igrati na Apeninima.

Nakon natpisa u turskim, stigle su i potvrde od italijanskih medija, prije svih ugledne Gazzette dello Sport da Hadžiahmetovića u svojim redovima želi Udinese.

Zebre iz Udina koje i nemaju sezonu za pohvalu traže pojačanja u veznom redu. Osim Hadžiahmetovića zainteresovani su i za Marcusa Rohdena iz Crotonea.

Riad Bajić je 2017. godine preko Konyaspora završio u Udineseu, a da li će Hadžiahmetović biti drugi bivši fudbaler Željezničara koji će istom rutom stići do sjevera Italije saznat ćemo u narednim sedmicama.

PODIJELI