PODIJELI

Čelnici Reala razgovarat će ove sedmice sa zvaničnicima UEFA-e i prenijeti im zabrinutost “zbog hajke” koja se vodi u svjetskim medijima, nakon kontroverzne pobjede nad Juventusom u četvrtfinalu Lige šampiona.

U Realu smatraju da je riječ o velikom pritisku i plaše se da se takav pritisak ne odrazi u polufinalnim duelima sa Bajernom, piše “MARKA”.

List podsjeća da je i prošle godine, upravo nakon mečeva sa Bajernom i pobjede u Madridu 4:2 u revanšu, nakon produžetaka, bilo dosta polemika oko suđenja, sudijskih odluka, isključenja Vidala…

“Gnušam se od optužbi da je neko pokraden u Madridu”, kazao je Zinedine Zidane u subotu.

U Realu, piše “Marka”, ističu da je simptomatično da se u Španiji više priča o penalu za Juventus nego u Italiji, te da se čelnici “kraljevskog kluba” plaše da se stvara atmosfera u kojoj bi bilo loše da se nastavi dominacija Reala u elitnom takmičenju.

“Osam puta smo u polufinalu u nizu, svima smo dosadili”, kažu u Realu, koji je titulu u Ligi šampiona osvojio dva puta zaredom, a tri puta u posljednje četiri godine.

“Zbog toga će čelnici Reala zatražiti od UEFA-e da odredi sudije koje su dorasle izazovu i koje neće pasti pod uticaj, negativnu kampanju i hajku na Real.

Intersantno je to da u madriskom klubu za mečeve protiv Bayerna žele iskusne sudije, dok to nije bio slučaj u duelima sa Juventusom i nije im smetalo što je susret na stadionu Santiago Bernabeu sudio neiskusni Michael Oliver koji je prethodno “odradio” samo jednu utakmicu knock-out fazi Lige šampiona.

PODIJELI