PODIJELI

Budućnost protiv Goražda golom Nermina Šehića slavila protiv Goražda te na taj način došli do važne pobjede u borbi za opstanak. Budućnost je prije sedamnaest godina igrala pretkolo tadašnjeg Kup UEFA.

U svojoj historiji pobjeđivali su klubove nekadašnje jugoslovenske četvorke, a u Kupu su osamdesetih godina igrali s Hajdukom i Dinamom. U danasnjem timu Budućnosti, iz koje je u nogometni svijet krenuo Edin Višća, između ostalih glavne vedete su Aljukić, Trumić, Zulić…Kapiten je Denis Mujkić, svojevremeno i kratko “A” reprezentativac i sin čuvenog golmana Ibrahima Mujkića.

Buducnost s klupe vodi Munever Rizvić, bivši reprezentativac BiH i internacionalac u Rusiji.

I u timu Goražda ima bivših vrsnih nogometaša. Najzvučnije ime je Admir Raščić, bivši napadac Sarajeva i Želje, te nekadašnji mladi reprezentativac. Raščić, iako trener s “A” licencom, uspješno igra ali kao stoper. Pored “Raleta” je Damir Rovčanin, svojevremeno član Želje, Veleža, Slavije…

Haris Korda, Amer Drljević i Muamer Adžem, zaštitni su znak Romantičara s Drine. Goražde s klupe vodi Almir Memić, dugogodišnji igrač i trener Želje.

Inače pored gola domaćih, kojem je prethodio sporan prekršaj,zanimljvia situacija bila je jednog “požutjelog” igrača Goražda koji je, nakon što mu je sudija pokazao žuti karton, protestirao “Ovaj je lud, ovaj je lud”… Bez obzira što se čulo do Kladnja, sudija se pravio da ne čuje.

Utakmicu je pratio Mido Memišević, otac Samira Memiševića, osamdesetih godina kapiten Slobode i trener koji je otkrio i afirmirao, osim svog sina još Elvira Rahimića, Borisa Živkovića, Mirsada Bešliju, Izudina Kamberovića. Na tribinama smo zatekli i Jogunčića, bivšeg defanzivca Slobode, Radničkog, Goražda.

Pečat utakmici dali su “Hljumani”, koji su pedesetak metara od gola raspalili roštilj, ap se dim i miris suhog mesa širio travnatim terenom u Banovićima. Koji je inače najskuplji, koji se nalazi na bogatim naslagama čuvenog banovićkog ćumura. Bosanskog crnog zlata.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI