PODIJELI

U Nogometnom savezu BiH nemaju sreće sa konkursima. Barem kada se biraju nasljednici Denijala Pirića i Murata Jahe. Za ostala mjesta manje više. Neki koji su konkurirali, na manje atraktivnim pozicijama, već uveliko rade, primaju redovito plaće, regrese i uživaju ostale privilegije. Za njih je konkurs formalnost.

No, problem je s pozicijama tehničkog direktora i koordinatora. Za te se pozicije prijavilo tridesetak trenera, sportskih radnika, bivših asova. Kada je u javnosti procurilo za koja imena je raspisan konkurs, isti je nakon okončane procedure “oboren”. Navodno zato što “favoritima” nisu odgovarali neki kriteriji iz konkursa.

Premda su urađeni intervjui moralo se ispočetka. I drugi konkurs, saznaju Sportske.ba, je pao. I sada opet iz početka. Izvjesno je da jedan kandidat, koji je predao aplikaciju neće proći. Svojevoljno. Dželaludin Muharemović je našao angažman u Kini. Ustvari, posao pomoćnika ponudio mu je Rusmir Cviko, nekadašnji prvotimac i “tehniko” Željezničara. Cviko i Muharemović godinama su uspješno sarađivali u različitim ulogama dok su bili kadrovici Želje.

Navijači reprezentacije najradije bi vidjeli Vlatka Glavaša vidjeli na poziciji direktora reprezentacije. Bivši trener i kapiten državnog tima, prihvatio bi i mjesto u Komitetu za posredovanje. Elvedin Begić je na mukama.

(S.N./Sportske.ba)

PODIJELI