PODIJELI

Ekipa i stručni štab Mladosti uveliko se pripremaju u Turskoj. U Antaliji je trebao i Mensur Mušija, ali prvi čovjek i “gazda” Mladosti ostao je kod kuće.

Mušija sprema nešto veliko. Priprema spektakularni transfer. Posljednje dvije godine Mladost je velikodušno svoje najbolje igrače “poklanjala” Želji, Sarajevu, Olimpiji, Slogi… I, gle čuda, “crveni” su i bez Ramovića, Brkića, Kuzmanovića, Šećerovića bili uspješniji. Svi su im prognozirali pad, pa i selidbu u “Federaciju”, a “Legionari” se bore za Evropu.

Svake godine Mušija je gradio infrastrukturu i klub. Čini se da sportski segment nikad nije bio jači. Premda su na klupi Mladosti bila zvučna imena, poput Ibre Rahimića, Husrefa Musemića, Edisa Mulalića, Nermin Šabića.., dolaskom za sportskog direktora Senada Merdanovića i Adnana Zildžovića sve su kockice posložene. Svake godine klub angažira ciljana pojačanja. Ove zime Mladost se pojačala u svim linijama. I zato je trener Zildžović na slatkim mukama.

Pravi posao “MM” ,Mladost i Mušija tek očekuju. Priprema se spektakularni transfer. Zbog kojeg Mušija nije u Antaliji.

“Svakog trenutka očekujem poziv da završimo transfer Nemanje Nikolića u Sahkhtar”- otkrio je Mušija za Sportske.ba.

Radi se o jednom od najperspektivnijih igrača u BiH i mladom reprezentativcu. Koji je već neko vrijeme na radaru evropskih skauta i klubova. Kako god završi ovaj “slučaj” Mušija će u proljeće imati “dream team”. U svlačionici se govori nekoliko jezika. Ima tu igrača od Albanije do Engleske. Navijači s nestrpljenjem čekaju svoje ljubimce. Prava vaga za tačno mjerenje bit će u srijedu u Antaliji kada se sastaju Partizan i Mladost. Ova će utakmica biti dostupna brojnom tv auditoriju, jer će ga direktno prenosti Arena. Još jedan sjajan izlog za Mladost i njene igrače.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI