PODIJELI

Nakon što je danas zvanično promovisan u novog trenera Željezničara, Amar Osim sa fudbalerima tima sa Grbavice odradio je prvi trening na početku priprema za proljetni dio sezone, a trening je posmatralo i stotinjak vjernih navijača.

VEZANI TEKST: Osim: Željo je gubio zato što je slab, sigurno ćemo se pojačati

Prozivci Osima odazvalo se 28 fudbalera, i to:

Kjosevski, Fejzić, Ćeman,Karavdić – Stevanović, A. Šehić, Pavić, Stanić, Kurtović, Bogičević, Osmanković, Rodin, Zilić, Velić, Ćubara – Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Vranješ, Ramović, Dacić, Veselinović, Zec, E. Šehić, Zajmović, Žerić – Krpić, Zubanović.

VEZANI TEKST: Selimović: Osim je zadužen za kompletan sportski segment, radovi neće stati

Za razliku od proljetnog dijela prvenstva, dres Željezničara neće nositi: Jovan Blagojević, Filip Jazvić, Ivan Čurjurić, Miloš Bakrač, Filip Arežina.

VEZANI TEKST: Osim: Ne bih sada o tome, neki drugi put ćemo

Povratnik na Grbavicu je Srđan Stanić, dok će Jadranko Bogičević produžiti saradnju sa “Plavima”. Amar Osim najavio je kako će u narednim danima na Grbavicu stići pojačanja.

“Ekipa prije odlazaka odeđenih igrača nije bila u stanju da izbori Evropu i da kasni 15 bodova za vodećim. Ako ne možemo u postojećem kadru imati skupu i funkcionalnu ekipu onda možemo samo imati funkcionalni tim. Nekada cemo se truditi da imamo skupu i funkcionalnu ekipu. Sigurno cemo se pojačati, jer imamo mali broj igrača realno. Moramo dovesti par igrača da popravimo i brojno i kvalitetno stanje. Prijelazni rok je do 1. februara svi ‘ganjaju’ vani, pa nakon toga možemo dovesti kvalitetnije igrače koji ne nađu inostrani angažman”, rekao je Amar Osim.

(A.P./Sportske.ba)