PODIJELI

Početkom januara, kadetska ženska fudbalska reprezentacija imat će prvo okupljanje u novoj godini. I na ovom okupljanju svoje mjesto će imati fudbalerka Čelika, 15-godišnja Aida Šeper, za koju će ovo biti drugi poziv u nacionalni tim.

Šeper iza sebe ima dobru sezonu u klubu, igra na poziciji štopera, a u intervju za Sportske.ba govorila je i svojim fudbalskim počecima, sezoni, ambicijama, reprezentaciji…

“Na početku svog bavljenja fudbala, imala sam dosta turbulencija. Roditelji nisu bili za to da se bavim fudbalom, strahujući od povreda ili nešto slično, ali vremenom su uvidili moju žeju, trud, volju i popustili su po tom pitanju”, govori na početku razgovora za Sportske.ba, ova mlada Zeničanka, koja se dotakla i trenutne sezone.

“Sezona je poprilično dobra. Ima dosta utakmica, svi daju svoj maksimum. Bilo je teških utkamica, treninga, ali potrudit ćemo se da u novoj godini to bude još bolje.”

Mlada Zeničanka ima jasne ambicije i ciljeve.

“Želim da napredujem još više. Da budem još jača, bolja. Imam vjeru u sebe i nadam se da ću to ostvariti.”

Na kraju se doatkla i reprezentacije.

“Dobila sam drugi poziv u reprezentaciju BiH. Sigurno velika časta, ali i obaveza. Svi sportisti sanjaju reprezentativne snove”, bile su riječi Aide Šeper.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI