PODIJELI

Zenica je danas bila domaćin 10. međunarodnog atletskog mitinga, koji je do kraja opravdao očekivanja. Na stadionu Kamberovića polje okupilo se više od 1.000 gledalaca, koji su došli dpodržati brojne svjetski poznate svjetske atletičare. Fokus je bio na domaćim takmičarima, te na svjetskoj prvakinji Ivani Španović.

Mesud Pezer, Kemal Mešić i Hamza Alić ostvarili su zapažene rezultate, dok se Aleksandar Novaković i Nermin Štitkovac nisu proslavili. Na prvom mjestu završio je Bob Bertemes iz Luksemburga koji je u zadnjoj seriji kuglu bacio na čak 21,29 metara. Na drugom mjestu završio je Filip Mihaljević iz Hrvatske, dok je treće zauzeo bh. predstavnik Mesud Pezer koji je sa 20,81 ostvario rezultat sezone. Kemal Mešić je bio peti, a Hamza Alić sedmi.

Ivana Španović je zatim pomela konkurenciju i sa pola snage uspjela postaviti rekord mitinga. Ona je od šest pokušaja imala samo jedan uspješan skok i pet prestupa. Na kraju je zauzela prvo mjesto i to sa skokom od 6,57 metara.

Amel Tuka je bez problema pobijedio u utrci na 800 metara, ali još uvijek nije ispunio normu za Svjetsko prvenstvo. Stefan Ćuković je na kraju završio sedmi sa vremenom od 1.51:00.

Publiku je razveselio i Maid Redžić koji je pobijedio u skoku u vis sa novim ličnim rekordom od 220 centimetara. Tako je ujedno ispunio normu za Svjetsko prvenstvo do 23 godine.

PODIJELI