PODIJELI

Završene su sve utakmice 10. kola košarkaške A2 lige Federacije Bosne i Hercegovine. Uspješniji su bili domaćini, ostvarili su dvije pobjede, dok je jedinu gostujuću pobjedu upisala ekipa Gračanice u Banovićima.

Najzanimljiviji susret je odigran u Živinicama. U Gradskoj dvorani sastali su se KK „Živinice“ i KK „Bihać“. Pobjedu su slavili domaćini rezultatom 102 – 81.

Tokom cijele utakmice domaći sastav, predvođen u ovoj utakmici nevjerovatnim Adom Korkutovićem, imao je prednost koja je varirala. Prednost je varirala, a koševi su postizani u serijama. Treća četvrtina je bila odlučujuća. U prvih pet minuta igre, domaćini su postigli samo šest poena i gosti su se približili na samo tri poena, rezultat na semaforu je bio 56 – 53. Velikom serijom od 15 – 0, za malo više od dvije minute igre, košarkaši Živinica vraćaju dvocifrenu prednost koju su imali tokom prvog poluvremena. Četvrta četvrtina nije ponudila mnogo. Domaćini su prenost čuvali, a igrao se koš za koš.

Konačan rezultat na kraju utakmice je bio 102 – 81, a po četvrtinama 26-19, 24 -23, 31-18, 21-21. Najefikasniji igrač utakmice je iz redova domaćih, a to je Ado Korkutović sa postignutih 50 poena.

U Banovićima, Gračanica je savladala domaćina Litvu rezultatom 78-95, a u Brčkom, KK „Brčko“ je savladao ekipu Cazina rezultatom 90-67. Na tabeli je prvo Brčko, druge su Živinice, na trećem mjestu se nalazi ekipa iz Gračanice, četvrti Bihać, peti Cazin, šesti Željo 1978 i sedmi Litva iz Banovića.

PODIJELI