PODIJELI

Fudbaleri tuzlanske Slobode današnjom utakmicom protiv Olimpika zaključili su pripreme u Međugorju te se vraćaju u Tuzlu, gdje će dočekati nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Sloboda je danas remizirala sa Olimpikom (1:1).

“Tipično za utakmice koje se igraju posljednji dan priprema je da fokus na utakmicu bude manji nego fokus na put kući koji ekipu čeka direktno poslije odigrane utakmice. U današnjoj utakmici protiv Olimpika smo ipak uspjeli se fokusirati na utakmicu i uspostavili smo inicijativu i veliku dominaciju vec od pete-šeste minute utakmice. Ipak školskim rječnikom da se izrazim ”pisali smo tačno, ali ne i dovoljno čitko”. Velika dominacija, puno šansi u prvom poluvremenu, ali je falilo malo čitkosti u zadnjem pasu i zadnjem dodiru. To je razlog što se na pauzu otišlo sa samo jednim golom razlike u našu korist. Iako je je ovaj teški teren lakši za braniti se nego napadati, ipak smo stvorili veliki broj izuzetno dobrih i kreativnih šansi”, rekao je za “Sportske.ba” Zlatan Nalić.

U nastavku susreta, Zlatan Nalić zamijenio je kompletnu prvu postavu te priliku za igru ukazao igračima koji su imali manju ili nikakvu minutažu u prvom dijelu sezone.

“Drugo poluvrijeme smo se opet odlučili da izvedemo cijeli nov tim i momcima koji su manje korišteni u takmičenju damo novih 45 minuta dokazivanja. Moramo priznati da je to opet prouzrokovalo pad tempa i kvalitete koja nije blizu one željene. Najblaže rečeno imali, su dosta problema da se suprostave Olimpiku. Koji je također izmijenio mnogo igrača u drugom poluvremenu. Morat ćemo dosta vremena uložiti u rad sa ovim inače talentovanim momcima kako bi i fudbalski, fizički i taktički mogli odgovoriti zahtjevima modernog fudbala.

Sloboda je jedan dio utakmice odigrala i sa igračem manje jer se povrijedio Tony Livančić.

“Naša ekipa je imala i jedan peh u drugom poluvremenu da polovinu drugog poluvremena odigraju sa deset igrača jer je Livančić napustio igru zbog zadobijenog udarca. To je dosta imalo utjecaja da tempo i dominacija pređu u Olimpikovu korist poslednjih 25 minuta”, zaključio je Nalić.

Zlatan Nalić sutra je igračima Slobode dao slobodan dan, a treninzima se ekipa vraća u četvrtak. Posljednju kontrolnu utakmicu pred nastavak sezone u Premijer ligi Sloboda će odigrati u subotu protiv Tuzla Cityja.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI