PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine deklasirala je u Tuzli selekciju Finske sa 31:19 i širom otvorila vrata historijskog plasman na EP.

Finci bolje otvaraju meč i vodili su gol razlike sve do sedme minute, a onda pri rezultatu 2:3, naša selekcija pravu sjajnu seriju od 5:1 i prelazi u vodstvo od 7:4. Sjajni su u napadu bili Prce i Panić.

Nakon pomenute serije, prednost naše selekcije se samo uvećavala. U 18. minuti odlazimo na 12:8, a prvijenac u dresu BiH postigao je 19-godišnji Enes Keškić. U 25. minuti Haseljić se sjajno izborio za loptu, a Senjamin Burić pogodio za 14:9.

U posljendjim trenucima prvog poluvremena Terzić je postigao pogodak za 16:10, što je bio i rezultat prvog poluvremena, u kojem je briljirao i Benjamin Burić, koji je skupio osam odbrana.

Nastavak susreta sjajno otvaramo i poveli smo sa 19:12. Odličnu rolu u napadu odigrao je Dino Hamidović, a Burić je na golu dva puta zaustavio čiste situacije Fincima.

U 45. minuti golom Malinovića odlazimo na najveću prednost na utakmici od devet razlike, rezultat je glasio 24:15. U 50. minuti sjajni Hamidović postiže svoj šesti pogodak i poveli smo 26:16.

Konačan rezultat utakmice glasio je 31:19.

Najefikasniji u našim redovima bio je Dino Hamidović sa šest golova, Dejan Malinović je postigao pet. Benjamin Burić je skupio 11 odbrana. Kod Finaca Taminen je susret završio sa sedam golova.

PODIJELI