PODIJELI

U prvoj utakmici prvog pretkola Evropa lige, Zrinjski je sa 0:3 u Skoplju savladao Akademiju Pandev i ostvario ogromnu prednost pred revanš u Mostaru.

Zrinjski je sjajno otvorio meč. Imao je nekoliko dobrih prilika, a nagrada stiže u 13. minuti kada je Hadžić pogodio za 0:1.

I nakon gola, Zrinjski je bio bolji rival na terenu. Istina, imali su i domaći neke poluprilike, ali bez problema za odbranu Plemića.

Igrala se 28. minuta kada je Mandić doveo Zrinjski u vodstvo od 0:2. Do kraja prvog poluvremena još dvije dobre prilike na obje strane, imali su Doriev i Hadžić, ali na odmor se odlazi sa 0:2.

U nastavku Zrinjski je igrao u istom ritmu, a u 55. minuti Govedarica pogađa za velikih 0:3. U 67. najbolja akcija domaćih na meču, ali Brkić sjajno reaguje.

Do kraja meča još nekoliko prilika na obje strane, ali mreže se više nisu tresle, tako da je naš predstavnik možemo reći već jednom nogom zakoračio u drugo pretkolo Evropa lige, gdje ih očekuje holandski Utrecht.

Zrinjski: Brkić, Rugašević, Barbarić, Jakovljević, Kadušić, Rustemović, Čurjurić, Šovšić, Govedarica, Mandić, Hadžić.

Akademija Pandev: Čubarković, Atanaskoski, Dimov, Iliev, Kostov, Stoilov, Milovanovikj, Doriev, Pandev, Tomovski, Stojkovski.

PODIJELI