PODIJELI

Šestostruke šampionke i isto toliko puta osvajačice Kupa Bosne i Hercegovine, rukometašice Borca, u posljednjih nekoliko godina dotakle su samo dno, stigle skoro do gašenja, ali su popularne „Osice“, dolaskom nove uprave, polako, ali sigurno krenule na put povratka.

Ivica ambisa

Banjalučanke su, najviše zahvaljujući neradu prethodnih čelnika, prvo napustile Premijer ligu BiH, potom i u Prvoj ligi RS zauzele posljednju poziciju, ali su zbog reorganizacije ipak ostale u istom rangu, što je dovelo do velikog odliva igračkog kadra. Za to vrijeme klub je upao i u velike dugove koji su iznosili oko 80.000 KM, i sve to zajedno dovelo je Borac na ivicu ambisa.

Srećom, početkom ove godine pojavila se grupa entuzijasta, dugogodišnjih prijatelja kluba, koja je odlučila zavrnuti rukave i nakon samo šest mjeseci svi dugovi su izmireni i „Osice“ u novu sezonu ulaze bez i jednog feninga duga!

– Ono što smo zatekli kada smo preuzeli klub, ne može se opisati, bukvalno smo naišli na kompletan haos! Na treninzima je bilo veoma malo rukometašica, imali smo samo sedam kompletnih dresova, nedostajalo je mnogo toga, pa je sasvim normalno i da je moral tih djevojaka bio na nuli. Danas imamo tri kompleta dresova, trenirke, lopte i svu potrebnu opremu. Sada imamo ekipu sposobnu za napad na vrh i povratak u Premijer ligu BiH – istakao je Darko Savić, direktor ŽRK Borac.

Pozitivan odjek

Ono što su čelnici kluba uradili u prethodnom periodu naišlo je na pozitivan odjek, pa iz svih krajeva BiH stižu čestitke i poruke podrške. Jedino ih nema iz Banje Luke!

– Jednostavno sam iz nekog inata krenuo u ovo i sada imamo ekipu ljudi koja je odlučila da sve ovo pretvori u jednu krajnje pozitivnu priču. A podmetanja ima, reći ću samo da Regionalni RS Banja Luka na nama trenira strogoću, ali se mi ne obaziremo – zaključio je Savić.

(svijet-rukometa)

PODIJELI