PODIJELI

Rumunski “Telekomsport” u utorak je lansirao priču o najboljem golgeteru Prve lige FBiH. Za Fajića su interes pokazali Kinezi, a isti izvor navodi kako je Dallian Trendsence spreman platiti čak 1.5 miliona eura obeštećenja.

U cijelu priču uključen je Nenad Starovlah, nekadašnji igrač i trener Željezničara. Tragom tih informacija kontaktirali smo Starovlaha. Poznati trener bio je pomalo zagonetan, ali je potvrdio da je bio uključen u priču oko Fajićevog potencijalnog transfera u Kinu.

“Bio sam u Šri Lanci, pa u Kini, gdje sam pregovarao ali se nisam dogovorio. O našim trenerima i igračima govorim uvijek najbolje, jer znam kako je teško naći posao u tako jakoj konkurenciji gdje su Španci, Englezi, Francuzi, Brazilci, Holanđani.. Oni uvijek imaju prednost i ako nisu bolji od nas. Preostaje nam da se držimo i pomažemo i ako se možda lično i ne poznajemo. Neka dobro ide u krug, a nije loša ni ona narodna: Čini dobro ne boj se, čini loše nadaj se”, rekao je za “Sportske.ba” Nenad Starovlah.

Starovlah je iskoristio priliku te je čitateljima portala “Sportske.ba” čestitao novogodišnje praznike, a posebne čestitke uputio je navijačima Željezničara.

(N.Selimović/Sportske.ba)