PODIJELI

Pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića u Sarajevu  je danas održana 14. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. Na sjednici je bilo  prisutno  13 članova Izvršnog odbora, počasni predsjednik Ivan Osim, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz  i Zvjezdan Misimović savjetnik  Izvršnog odbora za fudbalska pitanja.

U jednom dijelu sjednici su prisustvovali i selektori „A“  i „U21“ reprezentacije Mehmed Baždarević  i Vinko Marinović koji su podnijeli svoje izvještaje vezane za posljednje kvalifikcione susrete.

Nakon diskusija  jednoglasno su usvojeni izvještaji selektora sa utakmica reprezentativnih selekcija BiH-Belgija i Estonija-BiH, u kvalifikacijama za SP 2018. („A“)  i  BiH-Portugal u kvalifikacijama za EP 2019 (U21).

Konstatovano je da nije ostvaren zacrtani cilj u kvalifikacijama za SP 2018., te da je selektoru Baždareviću istekao  ugovor, tako da je trenutno „A“ reprezentacija bez selektora. Zadužen je Tehnički komitet da  pripremi detaljnu analizu neuspjeha u kvalifikacijama,  a članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz  su zaduženi i ovlašteni da  zajedno sa  Zvjezdanom Misimovićem utvrde prijedlog kandidata za selektora do 01.11. 2017. godine. Prijedlog   će biti  razmatran na narednoj sjednici IO, koja je zakazana za 10.11.2017.  godine.

Pored navedenog, usvojeno  je  i sljedeće:

  • Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 13. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 14. 09. 2017. godine,
  • Prijedlog Pravilnika o radu antikorupcijskog tima, koji će biti imenovan na jednoj od narednih sjednica Izvršnog odbora
  • Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava klubovima iz UEFA fonda solidarnosti za razvoj omladinskog nogometa/fudbala,
  • Informacija o finansijskoj situaciji.
PODIJELI