PODIJELI

Fudbaleri Olimpika za protivnika su u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine dobili ekipu Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić.

Trener Vukova, Mirza Varešanovć kaže kako je njegva ekipa mogla proći i bolje, ali i gore u žrijebu. te da je Zvijezda protivnik po mjeri.

– Moglo je bolji, ali sasvim sigurno i mnogo gore. Zvijezda 09 je kvalitetna ekipa, igraju Prvu ligu Republike Srpske, dakle isti rang kao mi, i smatram da su oni protivnik po mjeri. Očekuju nas dvije neizvjesne utakmice iz kojih ćemo, nadam se, izaći kao pobjednici. Ostala nam je još jedna utakmica u prvenstvu protiv Rudara iz Kaknja i onda ćemo imati vremena da se pripremimo za Kup. Da odmorimo i osvježimo ekipu. Bilo je dosta oscilacija u našoj igri i nadam se da toga neće biti u ova dva meča. Imamo kvaliteta, to je potvrdio i duel sa GOŠK-om. Nadam se da ćemo odigrati kao protiv njih, Bosne, Sloge i drugih kvalitetnih ekipa. Olimpik nema problema sa jačim ekipama, već sa ovim slabijim – kazao je za Sportske.ba Mirza Varešanović.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI