PODIJELI
Instagram

Džanan Musa danas definitivno živi svoj san.

Još kao dječak odrastajući u Bihaću maštao je o igranju u NBA ligi, pokušavao je što vjernije kopirati finte zvijezda, do besvijesti je ponavljao njihove poteze… San da ode igrati ‘preko bare’ ostvario je na kraju već sa svega 19 godina.

U svojim medijskim istupima Musa se uvijek rado prisjeća svojih početaka, ljudi koji su mu pomogli na putu da postane ono što je danas, a u tom kontekstu posebno izdvaja Seju Bukvu i “prvog trenera” Enesa Numanovića s kojima je radio u Košu.

No, Musin prvi trener zapravo nije Numanović već Edis Subašić iz bihaćke škole Bosna XXL. To što se bh. košarkaš danas toga očito ne sjeća naročito je zaboljelo Subašićevu suprugu Maju koja se nedavno po pitanju toga oglasila i na društvenim mrežama.

“Dječače, prvi put se obraćam nakon godina. Lijepo je da ti je Enes Numanović prvi trener. Lijepo bi bilo da se sjetiš kako si nas ljubio i grlio kad smo te poslali kod Enesa i Seje Bukve. Isto tako se sjećam kad si bio toliko sretan kad te u krilo stavim. Izrodi te rodni Bihać, slavimo te svi i slavićemo te uvijek. Zašto onakav doček? Zašto stan? Jer sve je krenulo u Sarajevu… Živ i zdrav bio”, napisala je Subašićeva supruga.

 

PODIJELI