Connect with us

Video

Bivši igrač Želje ‘oprao’ Kolarova: Prevarant i folirant

Objavljeno prije

,

Nekadašnji fudbaler Željezničara Rade Bogdanović žestoko je isprozivao Aleksandra Kolarova.

Bogdanović koji je rođen u Sarajevu iza sebe ima sjajnu karijeru tokom koje je igrao i za Atletico Madrid, a danas sve češće komentariše zbivanja u Srbiji i tamošnjoj reprezentaciji.

Ne libi se Bogdanović reći ono što misli i zato je svim novinarima poželjan sagovornik, a na njegovoj meti sada se našao kapiten Srbije Aleksandar Kolarov. Analizirao ga je kada je nosio dres Manchester Cityja.

“Nije se pokazao na toj lijevoj strani, Guardiola je htio da bude neki inovator, da ga stavi na centralnog beka, onda je vidio da ni tu ne može da igra, pa ga je prodao. Otišao je u Rim i nije na nivou svojih igara već dugi niz godina. Primim loptu, lažno unapred pa se vratim, odigram pas centralnom beku, namjestim šorc, pokažem tetovažu, to pije vodu, ali slijepcima fudbalskim “, oštar je bio Bogdanović.

Tu se nije zaustavio.

“U ovom momentu ga Conte dovodi u Inter. Inter prima najviše golova od kako je Conte u Interu, jer ga forsira na centralnom beku. Vidjeli ste Ibrahimovića, te njihove duele, on nije u formi. Tumbaković ga poziva u reprezentaciju i ponovo ga stavlja da mu igra centralnog beka. Kada tako sporog igrača stavite na centralnog beka, tada najviše do njega dolazi do izražaja njegova brzina. I on kada kiksne, samo mogu da vam ‘ubiju’ golmana”.

Bogdanović je potom poentirao:

“Na beku već može da se skloni, prikrije, folira, folirao je pet godina, ali na centralnom beku ne može, a igra stalno, ima jako uporište u Savezu”, zaključio je u razgovoru za Balkan Info.

NAJČITANIJE