PODIJELI

Fudbalski klub Igman iz Konjica je uvijek u Omladinskim selekcijama imao nadarene i kvalitetne igrače, jedan od njih je 18 – godišnji kapiten juniorske ekipe ovog jednog od najstarijih klubova u Regiji, Adem Kozić. Nakon jesenjeg dijela sezone juniori Igmana predvođeni trenerom Amirom Halilovićem konjičkom fudbalskom legendom, nalaze se na sedmom mjestu Omladinske lige FBiH, grupa “Jug”.

Junak ove naše priče je kapitenski vodio ovu kategoriju, igra na mjestu stopera, mjesto koje je igrao i njegov trener Halilović, postigavši dva gola, uz tri asitencije. Već sa šest godina se upisao u najmlađe selekcije konjičkog Igmana i u svim kategorijama je bio jedan od najboljih i krenuo stopama svog rođaka,jedne od legendi beogradskog Partizana, Refika Kozića njihovi očevi su rođeni u konjičkoj Mjesnoj zajednici Neretvica i na najboljem je putu da krene njegovim stopama.

Prije mjesec dana je potpisao ugovor sa konjičkim prvoligašem, što mu je dalo još više motiva, za još jači rad, da bi ostvario svoje snove.

– Kako ocjenjutete jesenji dio sezone ?, obratili smo se Ademu Koziću, ime koje treba dobro upamititi.

” Za jesenji dio sezone, kao kapiten i igrač nisam zadovoljan, ali tabela nije uvijek mjerilo rezultata i naše igre. Zaslužili smo mnogo više, ali svugdje pa i u fudbalu treba imati i sreće”, riječi su Adema Kozića.

– Kako ste primili potpis ugovora za seniorsku ekipu ?

” Potpis ugovora kao za svakog mladog fudbalera, pa tako i mene je velika motivacija i znak da ne odustajem od svojih snova “, riječi su mlađanog Kozića.

– Vaša očekivanja za proljetni dio sezone ?

” Za proljetni dio sezone ekipa je spremna da pokaže da zaslužujemo biti u vrhu tabele, dobili smo 3 dobra igrača sa kojima ćemo se boriti za prvo mjesto “, kazao je Adem Kozić, kapiten juniorske ekipe konjičkog prvoligaša “Igmana”.

 

(I.Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI