PODIJELI
Foto: Screenshot/TV Federalna

Opsežan intervju za emisiju Sport na TV Federalna dao je predsjednik OKK Spars Nihad Selimović.

Predsjednik Sparsa je, u prvom dijelu razgovora, govorio o uspjesima koje je njegov klub ostvario.

“U seniorskoj košarci imamo situaciju da 70-80% seniorskih reprezentativaca BiH  upravo dolazi iz pogona Sparsa i to je dokaz kako smo radili u proteklom periodu. Ponosni smo na sve one koji su, ne samo napravili taj sportski rezultat, nego smo ponosni i na sve one igrače koji su stasali kao zdrave ličnosti, zdravi ljudi, a njih je na hiljade prošlo u proteklom periodu kroz Spars”, rekao je, između ostalog, Selimović za TV Federalna.

OKK Spars je jedna od tri ekipe koje nisu došle na prošlogodišnji Final four. Nakon toga, u javnost je izašla informacija da će sva tri tima biti izbačena iz najjačeg ranga. Ispostavilo se da su tu tek krenuli problemi.

“Domaće prvenstveno sigurno proživljava najveću krizu od osnivanja Košarkaškog saveza BiH. Ona je uzrokovana zbog bahatosti ponašanja pojedinaca. Imamo situaciju koja je nezapamćena u svijetu košarke – da krenete ligu po jednim propozicijama, igrate po drugim, trećim, završite po četvrtim. Četiri puta su mijenjane propozicije u toku prvenstva, iako svi znamo da kada krene prva minuta prve utakmice tu je kraj što se tiče propozicija”, priča predsjednik OKK Spars.

“Najvažnije je da smo se mi žalili takmičarskoj komisiji koja je dužna donijeti odluku u roku tri dana i ista odluka je konačna. Takmičarska komisija je donijela odluku koju je proslijedila na Upravni odbor, međutim mi tu odluku evo četiri mjeseca nakon toga nismo dobili. Takmičarska komisija je u izjavi ustanovila da je došlo do teških kršenja propozicija, da su mijenjane propozicije u toku takmičenja, da su ekipe kažnjene na osnovu pretpostavke, a ne na osnovu propozicija itd,i Upravni odbor neće da verifikuje tu odluku. Druga stvar je da, po Zakonu o upravnom postupku, dužni ste u roku 30 dana nekome da odgovorite. Za par dana su četiri mjeseca, mi nemamo odgovor. Po automatizmu je naša žalba tu usvojena”, govori Selimović.

Ponovo je prozvao generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana.

“Odluke komesara također mora Upravni odbor da verifikuje. Upravni odbor nikada nije usvojio ovo. Zadnje što je usvojena je Liga 6, tako da su to obmane i malverzacije od generalnog sekretara koji apsolutno nema pojma o pravu, tumači pravne akte, bavi se nadripisarstvom što je kazneno djelo, itd. Mi smo za sve njegove zloupotrebe koje je napravio u proteklom periodu podnijeli već nekoliko krivičnih prijava. Danas ide i nova tužba gdje tražimo od suda privremenu mjeru obustave nelegalnog prvenstva”, izjavio je Selimović za TV Federalna.

Kompletan intervju možete pronaći klikom OVDJE.

 

PODIJELI