PODIJELI

Skupština ABA lige odlučila je da se obrati Euroligi i zatraži objašnjenje u vezi sa statusom regionalnog takmičenja i raspodjele mjesta od sezone 2020/2021.

Kako je navedeno, takav zahtjev je upućen sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Euroligi i Eurokupu.

Takva odluka donijeta je na Skupštini ABA lige u Banjaluci, poslije odluke na poslednjoj Skupštini ECA da ABA liga od 2020. godine neće imati garantovano mesto u najelitnijem evropskom takmičenju.

Na Skupštini regionalnog takmičenja izvršene su promene u predsjedništvu, pa je presedavanje ABA ligom u predstojećoj 2019/2020 sezoni preuzela Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović.

Osim FMP-a i njenog predsjednika Predraga Milojevića, mjesto potpredsjednika Predsjedništva pripalo je Mornaru i njenom predsedniku Đorđiju Pavićeviću.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem roku.

Skupština ABA lige ovlastila je Predsjedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/2020 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige – ABA liga, Druga ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga.

Skupština ABA lige zahvalila je Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapređenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželjela im sreću u nastavku karijere.

PODIJELI