PODIJELI

Uoči svih dosadašnjih kampova najvećih talenata u dijaspori, Šemso Mujanović, skaut po uvjerenju, hvalio je druge, ali ne i svog sina Adina. Mujanović je slao “smsove”, mailove, izvještaje i hvalio Nikolu Despotovića, Josipa Frančeševića, Luku Kelavu, zatim Ivana Šarčevića, Abdula Džafu, Admira Mušovića, Armina Trkića, Armina Behremovića, Ogija Šipku…

O Adinu Mujanoviću najmanje je govorio, makar je po ocjenama selektora koji su nadzirali kampove Adin Mujanović na svim utakmicama potvrđivao veliki potencijal.

Adin je rođen 11. aprila 2001. godine. Igrao je za pionirsku reprezentaciju i redovito pozivan na okupljanja pionira. Sada je kandidat za kadetsku reprezentaciju.

Prošao je bečku školu nogometa, godinama je kapiten Wiener Team Linien. Na turnirima je najčešće proglašavan najboljim igračem.

– Igram na poziciji stopera i zadnjeg veznog- kaže nadareni Adin.

Divi se dvojici svjetskih asova.

– Želim igrati kao Pogba i poput našeg Mireta Pjanića- otkriva Adin svoje igračke idole.

Kao i svakom djetetu cilj mu je dres reprezentacije.

– Nema većeg zadovoljstva nego kada dobijem poziv iz NSBiH. Treniram, igram i živim za nastupe u reprezentaciji. Nadam se da će me selektori i dalje zvati. Znam da je sve do mene, da to moram radom i igrama potvrđivati svakom utakmicom. Moja je želja da jednog dana u reprezentaciji naslijedim svog idola Miralema Pjanića- izjavio je Adin Mujanović.

I sam Mire je, u Adinovim godinama, gledajući Sergeja Barbareza u dresu s Ljiljanima, s tribina poželio da igra na poziciji na kojoj je Barbarez. Njegove su se želje ostvarile brže nego što je i sam očekivao. Naravno, zahvaljujući igrama i talentu. I Adin ima pravo na svoje želje. Inače, Adin je bratić Raze Mujanović, proslavljene svjetske košarkašice, najbolje sportašice BiH svih vremena.

PODIJELI