PODIJELI

Adriano Galliani, nekadašnja desna ruka Silvija Berlusconija u Milanu, a sada izvršni direktor Monze, ima zanimljiv prijedlog za završetak tekućih sezona koje su prekinute zbog koronavirusa.

On predlaže revolucionarni plan da se iduća sezona igra unutar kalendarske godine, po sistemu kakav je u Južnoj Americi.

– Dvije godine trebamo raditi kao u Južnoj Americi, odigrati sezonu unutar jedne kalendarske godine – rekao je Galliani u razgovoru za La Gazzettu dello Sport, dodavši:

– Neka sezona 2020/21 krene u februaru 2021, isto tako i naredne godine. Nakon toga možemo se vratiti starim navikama, ali uvjeren sam da je ovo dobro rješenje. U julu i augustu igralo bi se samo u večernjim terminima, bio bi užitak tako gledati fudbal i mislim da bismo imali još veću posjećenost.

Galliani je ubjeđen da će se fudbal opet igrati pred punim tribinama.

– Svjetsko prvenstvo 2022. igrat će se na kraju godine. Isto trebamo učiniti sa Evropskim prvenstvom i Copa Americom 2021. godine, iako bi EURO mogao ostati u ljetnom terminu, ali nakon njega bi se sezona nastavila – dodao je Galliani.

PODIJELI