PODIJELI

Vrijeme je ljetnog prijelaznog roka kad svakodnevno sa svih strana lete razne vijesti. Ali one o mogućoj budućoj destinaciji Dinamova dragulja Danija Olma najbrže su, poput obrušavanja sivog sokola.

Njemački Bild donosi priču kako ga u svojim redovima želi njemački prvak Bayern. Tako su se, eto, i Bavarci našli na popisu klubova koji imaju interes dovesti mladića iz plavog kluba koji je mnoge skroz nogometno zaludio na proteklom Europskom prvenstvu mladih reprezentacija u Italiji i San Marinu. Dani je bio jedan od ključnih igrača europskog prvaka Španije. Zanimanje su do sada pokazali Tottenham, Atletico iz Madrida, Bayer Leverkusen, Barcelona, pisalo se o Milanu i Realu. Sad je eto, kao mogući kupac Olma iskrsnuo i Bayern.

Čudni su putovi

Pišu Nijemci kako je mladi Španac dio njihova “plana B”, ukoliko ne uspiju na Allianz Arenu dovesti Leroya Sanea ili Hakima Ziyecha. U igri su još i Marc Roca iz Espanyola za vezni red, ali Kicker prenosi kako je on preskup za upravu njemačkog prvaka.

– Bayern ima najbolje skaute na svijetu, pa kad postoji zainteresiranost takvog kluba, onda je sve jasno. Također, Bayern može finansijski pokriti odštetno potraživanje Dinama i finansijski kolač koji traži igrač. Radi se o velikom klubu i nema igrača na svijetu koji ne bi želio igrati u takvom klubu – kazao je Olmov menadžer Andy Bara, piše Jutarnji list.

Kao i kod svake druge priče koja se spominjala u vezi s Olmom, prava počinje onda kad na maksimirsku adresu stigne konkretna ponuda. Ne mora ona biti službena, jer one se šalju kad je posao zapravo već dogovoren. Ali mora se u usmenim razgovorima odrediti neka okvirna cijena. Ono što stoji jest činjenica da se Bayern još nije javio u Maksimir, ali izvori Jutarnjeg lista tvrde da bi se to moglo dogoditi. Međutim, isto tako je sigurno da Olmo neće otići u klub u kojem je “opcija B”, odnosno u kojem postoji mogućnost da neće biti u prvom planu. Olmo želi tamo gdje će igrati, nastaviti karijeru koja je svake godine sve blistavija. Dinamo, naravno, odlučuje o transferu, ali isto tako je jasno da ne može tjerati Olma u klub u koji on ne želi ići. Ono što Bayern čini ozbiljnom opcijom jest činjenica što mu je trener Niko Kovač. Bivši hrvatski selektor zna kvalitetu HNL-a i nema skepse prema igračima koji su u njoj gradili karijeru. Drugi klubovi ipak ponešto drukčije gledaju na naše prvenstvo, pa bez obzira što znaju Olmovo kvalitete, već sama činjenica njegova odrastanja u HNL-u snizuje početnu ponudu. Niko Kovač bi mogao biti vrlo bitan faktor u mogućem dovođenju Danija Olma u Bayern.

PODIJELI