PODIJELI

Nekadašnji agent Neymara, Wagner Ribeiro, dao je zanimljiv intervju za „L’Equipe”.

Ribeiro je otkrio da je Florentino Perez 2019. htio da plati 300 miliona eura PSG-u da dovede brazilskog superstara, ali da je to Naser al Kelaifi kategorički odbio.

„Rekao je da ga ne bi pustio ni za milijardu eura”, otkrio je Ribeiro.

Jedan od najuticajnijih agenata u Južnoj Americi je otkrio da je Real godinama jurio njegovog bivšeg klijenta, ali da je on želio u Barselonu.

„Prvi put sam Neymara vidio na futsalu, bio je 12-godišnjak. I tad je Real bio zainteresovan za njega, ali mu je predsjednik Santosa Marcelo Texeira dao 10.000 eura mjesečno”.

U igri za tadašnjeg tinejdžera se ubrzo uključio i Chelsea, a 2012. se intenzivirao „rat” Reala i Barcelone. Otišao je godinu kasnije, zbog poziva koji je dobio od Pelea.

„Real je insistirao da ga dovede, ali Neymar nije htio u Madrid. Htio je u Barcelonu, zvali su ga Messi, Pique… ALi, Sandro nije želio da ja učestvujem u pregovorima. Nije mi platio ni cent za njegov prelazak, a sklonjen sam i sa proslave, jer sam bio bliži Florentinu Perezu”, naglasio je Ribeiro.

Otkrio je i kako je njegov klijent otišao u PSG.

„Neymarova plata je rasla od 11 do 28 miliona godišnje u Barsi, a onda je došao PSG i platio 222 miliona za obeštećenje, a njemu dao 36 miliona po sezoni. Bilo je nemoguće odbiti takvu ponudu”.

Wagner Ribeiro je na kraju poručio da će njegov nekadašnji klijent sigurno ostati u Gradu svjetlosti.

„PSG će ove sezone sigurno osvojiti Ligu prvaka, a Neymar će uzeti Zlatnu loptu. Siguran sam i da ostaje, jer niko drugi ne može da sebi priušti luksuz da ima Neymara. Real Madrid ima finansijske probleme, Barca još veće. U Italiji nijedan klub ne može da se takmiči, kao ni Manchester United i City. Ne vjerujem da će igdje”.

PODIJELI