PODIJELI

U Akademiji Asmira Begovića, koja je specijalizirana sa rad sa golmanima, spremno su dočekali koronavirus. Treninzi su već neko vrijeme obustavljeni, ali domišljato trenersko osoblje odlučilo je uvesti online treninge.

“Nakon ovog dešavanja sa koronavirusom AB GK Akademija obustavila trenazni proces 10.3. I odmah nakon toga počela sa online treninzima. Članovi dobijaju na grupu trenažni proces četiri dana rada pa dan slobodno. A usput smo pokrenuli grupni online trening koji radimo svaki drugi dan. Svaki trener u AB GK Akademiji vidi po jedan online trening tako da članovi svako drugi dan rade nešto drugo. U ovoj situaciji želimo da svi naši članovi imaju dodatnu aktivnost da se posvete koliko mogu. Možemo biti više nego zadovoljani sa podrškom svih članova i roditelja koji su prepoznali ovu našu ideju u ovakvoj situaciji. Svi se nadamo da ćemo iz ovoga izaći kako pravi pobjednici. Ovo prilikom moram istaći da je Asmir Begović sa nama u stalnom kontaktu i da članovima maksimalno pruža podršku”, ispričao je Ibro Hodžić.

Trenersko osoblje AB akademije

On kaže kako su u ideji učestvovali svi treneri.

“Zajedno sa ostalim trenerima smo došli na ovu ideju. Edin Hasanović, Dejan Bandović, Bojan Pavlović, Envera Hasnbegović, Adin Kadrić, Adis Kapetanović… Maksimalno su svi uključeno u rad i komunikaciju sa članovima”, dodao je.

PODIJELI