Connect with us

BH talenti

Akademija Prijatelji je glavni ambasador Brčko Distrikta

Objavljeno prije

,

Fudbalska Akademija Prijatelji je osnovana 01. jula 2015 godine, a koja danas broji 96 dječaka i ujedno je Ambasador Grada Brčko Distrikta BiH u svim drugim gradovima BiH i okruženju nama bliskim državama kao što je Srbija i Hrvatska. Akademija okuplja dječake iz cijeloga grada Brčko, a ima plan i program rada, kao i strategiju u narednih pet godina kroz koje faze dječaci treba da prođu.

Pokretač fudbalske Akademije Prijatelji je Asmir Ramić igrač mnogobrojnih klubova u BiH koji je sve ovo dobro osmislio i pokrenuo profesionalan rad sa mlađim naraštajima kroz sportske terene i ostvario odlične rezultate za kratak period.
Na samom počtku rada Akademije u svoja tri (3) mjeseca rada ostvarila zapažene rezultate i prepoznata je kod građana Brčko Distrikta BiH, a i šire, ujedno je prva profesionalna fudbalska Akademija koja se bavi treniranjem dječaka uzrastom od 5 do 16 godina.

Naši rezultati su sljedeći:

-Prvo mjesto na Sportskim Igrama Mladih u Brčko Distriktu BiH

-Prvo mjesto na turniru u sklopu Savskog Cvijeta na Ilićki Brčko Distrikt BiH

-Treće mjesto na turniru koji je održan na kampu Save Miloševića ETNO selo Stanišići u sklopu ĐAK SPORT KUP iz Srbije gdje su pobijeđene ekipe Šida, FK Rad iz Beograda, FK Vojvodina iz Novog Sada, FK Zenit iz Bijeljine i FK Drina iz Zvornika.

-Četvrto mjesto u Odžaku od 52 ekipe ućesnice iz Srbije i Hrvatske i BiH.

-Šesto mjesto na finalnom takmičenju Sportskih Igara u Sarajevu od 28 gradova naša akademija i naši dječaci koji su bili ambasadori našeg grada zauzeli smo šesto mjesto za prvi put učešća na igrama mladih.

-Akademija je za tri mjeseca rada dobila najboljeg golmana (Amar Mehić), dva najbolja strijelca (Tarik Biserović i Aldin Šuvalić) i najboljeg igrača (Eman Bekrić) fudbalske Akademije Prijatelji.

Kako je Akademija Prijatelji rasla sa brojem dječaka ponovo se otvaraju vrata za nove uspjehe u Akademiji Prijatelji, te su u ostvareni dodatni jos bolji rezultati.


Kao sto su:

– Sportske Igre Mladih u Brčkom drugo i treće mjesto;

– Osvajanje prvog mjesta u Gradačcu;

– Opština Donji Žabar sa tri različite generacije od 2001. do 2008. godišta osvojena su dva puta treće mjesto i jednom drugo mjesto.

– Opština Čelić drugo mjesto;

– Novogodišnji Bajramski Turnir Brčko treće mjesto.

Fudbalska Akademija Prijatelji je ujedno dobila ponovo najboljeg strijelca, 2001. godište (Ermin Kadrić), najboljeg strijelca 2006. godište (Emir Lišić), te najboljeg golmana 2003. godište (Ajdin Mujkanović).


BH talenti

Fudbalski biseri iz Venecije čekaju poziv bh. selektora

Objavljeno prije

 

Autor

U NSBiH nikad nije bilo jasne strategije za bh. talente u svijetu.

Za potencijalne reprezentativce borili su se bh. navijači, treneri, koji žive i rade vani, sa ili bez trenerskih licenci. Dojavljivali su u Savez, selektorima, privatnim kanalima, ukazivali na naše bisere širom svijeta.

Tako smo dobili Pjanića, Ibiševića, Kolašinca, Hajrovića, Demirovića, Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Nalića i druge današnje A reprezentativce. Istina, zbog nezainteresiranosti Saveza izgubili smo jednog Zlatana Ibrahimovića i mnoge druge klasne igrače.

I danas talenata, koji vode porijeklo iz BiH, ima svuda po svijetu.

Dva bh. dragulja igraju u Veneciji. Oba su bili na kampovima NSBiH, jedan je igrao kvalifikacijske utakmice za U 17 kod Nermina Šabića, a drugi bio na okupljanju u Zenici. Premda je bio odličan, za utakmice su pozivani drugi. Pretplaćeni.

Dva bh. dragulja, odnedavno su članovi italijanskog B ligaša Venecije. Koji je godinama igrao u Seriji A.

Ofanzivac David Čamber i golman Eddi Atić, nakon što su dobili zeleno svjetlo klupske press službe, pričaju za Sportske.ba.

– S puno truda i rada u mom prošlom klubu, te individualnog rada, onda kada su svi drugi spavali, ja sam trenirao” -kaže super talentirani golman Atić. Koji potječe iz sportske porodice.

Eddi naatavlja svoju priču.

“Potom sam dobio šansu zahvaljujući jednoj fantastičnoj osobi, a to je moj agent. Koji je od prvog dana vjerovao u mene. Onda sam došao na probu u martu 2022”- podsjeća Eddi .

Radio je naporno i nagrada je stigla.

– Pokazao sam sve što sam mogao. Niko nije mogao ostati ravnodušan, nakon mojih treninga i utakmica. Treneri, “chefovi” kluba, svi su bili zadovoljni.

Imamo zaista dobre trenere i vođe akademije. Treneri i vođe akademije su iz FC Barcelone. Imaju znanja kao malo ko ima. Svaki dan postajem bolji i bolji. Uz njih i mog fantastičnog golmanskog trenera bit ću još bolji’- uvjeren je nadareni Atić.

Klub i liga su izazovni i zahtjevni.

– Igramo u Seriju A za omladince. Jači timovi u toj ligu su: AC Milan, Inter, Atalanta, SPAL..

Eddi i David su “stari znanci”.

– Jednom davno na skupu pionirske reprezentacije upoznali smo se David i ja- prisjeća se Eddi.

Prate nogometna dešavanja u svijetu. Navijali su za neke svoje klubove, a sada su srcem i dušom za Veneziju.

– Ja dosta pratim seniorske utakmice. Zato se puno može naučiti. Pratim sve top lige u Evropi. Naravno, extra sad pratim naš prvi tim u Veneziji. Klub nam daje karte da idemo gledat i podržavati prvi tim.

Naravno, navijam svim svojim bićem za Veneziju- kaže Eddi.

Otkriva svoj put, kao mogući “vodič” za uspjeh.

Eddi objašnjava zašto nema igračkog uzora.

-Ima mnogo dobrih sportista u svijetu, koji mogu biti uzori, ali ja slijedim moj lični koncept, gdje sve radim u tišini. Nastojim uvijek biti s obje noge čvrsto na zemlji. Nikad ne lebditi, nego samo šutit i raditi. Taj mentalitet strašno volim.

Na kraju predstavljanja Eddi je otkrio.

– Volio bih uskoro zaigrati za reprezentaciju BiH. Također, želim u skorije vrijeme zaigrati za prvi tim ovdje u Veneziji. Želja mi je osvojiti Champions League. To sanjam od dječačkih dana- izjavio je Atić na kraju.

Za razliku od Atića, koji je u italijanski nogomet došao iz Švedske, put Davida Čambera kreće iz BiH.

– Bila je 2021, nakon što sam potpisao profesionalni ugovor za HŠK ZRINJSKI, i tako postao najmlađi profesionalac u povijesti kluba. Tada sam se priključio par puta za prvi tim i u tom periodu je došla službena ponuda u klub iz VENEZIE FC. Tako sam završio u Veneziji- priča “turbo” ofanzivac Čamber.

– VENEZIA trenutno igra u serii B.

Omladinski pogon ima dosta potencijala i puno se ulaže u taj program za mlade igrače.

Imamo jako dobre trenere i vođe akademije i stvarno sam sretan zbog toga, jer tu vidim veliki potencijal i mogućnosti za ulaganje u moj osobni napredak.- Igram za U-19 , koji igraju Primaveru 2. Neki od jačih klubova, protiv kojih igramo su SPAL, GENOA, PARMA…

-Atić i ja upoznali smo se u pionirskoj reprezentaciji BiH.

Naravno da pratimo seniorske utakmice. Nadam se u skorijoj budućnosti da bi i mi trebali igrati seniorski nogomet.
Navijam za VENEZIJU- kaže Čamber.

David ima svog uzora.

– Moj igrački uzor je Cristiano Ronaldo. Svi znamo sve o njemu tako da ću samo reći, bez truda i rada nema rezultata- kaže ambiciozni Čamber.

Ima David svoje želje.

– Neću puno pričati o tome, samo želim reći da mi je želja jednog dana osvojiti ligu prvaka- poručio je perspektivni David Čamber.

U Italiji je u proteklih dvadesetak godina igralo desetak bh. nogometaša, poput Topića, Muslimovića, Musića, Salihamidžića, Džeke, Pjanića, Zukanovića, Đurića, Begovića, Krunića, Lulića, Gojaka, Prcića, Jajala…

Na potezu su NSBiH i selektori mlađih selekcija. Venezija je “tu”, nekoliko stotina kilometara od Sarajeva. Ako igraju u jednoj od najzahtjevnijih liga na svijetu, valjda zaslužuju poziv iz NSBiH. Dok nije kasno.

(Sportske.ba)


Nastavi čitati

BH talenti

Kakav fudbalski spektakl se priprema u Antaliji

Objavljeno prije

 

Autor

Nakon dvadesetak uspješno realiziranih kampova, kroz koje je prošlo stotine talentiranih dječaka i djevojčica, od kojih su neki igrali ili još uvjek igraju za državne selekcije, sada se priprema gala spektakl. Koji će se održati u bajkovitoj Antaliji.

Iz menadžmenta US Soccer education, poslali su izuzetno izazovan poziv za sve zainteresirane dječake i djevojčice raznih uzrasta.

“-Poštovani prijatelji, dragi roditelji, naši talenti širom svijeta. S obzirom na izvanrednu organizaciju “Balkan soccer” kampa prošle godine u turskom turističkom i sportskom centru Antaliy, odlučili smo da Balkan soccer kamp organizujemo i ove godine.

Kamp će se održati od 27.decembra do 2.januara 2023. na terenima hotela “Titanik Lara beach”.

Svi fudbaleri roditelji, prijatelji, porodica bit će smješteni u istoimenom hotelu, a pravo učešća, ovaj put, mogu uzeti sve generacije: od 9 godina do 18 + godina, koje će odraditi 4 treninga i 3 utakmice sa turskim akademijama. U sklopu kampa bit će organizovana novogodišnja večera i doček Nove godine u istom hotelu.

Za više informacija pozovite
303-506-3853,
Ili porukom u inbox.

Registracija za kamp je otvorena i traje do 27. novembra.

Hvala vam i dobro nam došli – stoji u otvorenom pozivu
“Us Soccer Education”, koji potpisuje Murat Alibašić, prijeratni nogometaš, a danas licencirani trener.

S.R.


Nastavi čitati

BH talenti

Dario Arifović dobio poziv N/FSBiH

Objavljeno prije

 

Autor

Izabran je u među dvadesetak najvećih talenata u Češkoj. Na internacionalnim turnirima nastupao je i osvajao turnire kao gost Dinama.

Danas je najtalentiraniji u školi FC Sparta.

Napokon je NSBiH povukao pravi potez. Na vrijeme se zaštitio. Premda je imao pozive iz češke nogometne federacije, pa i drugih reprezentacija, super talentirani Dario Arifović igrat će za BiH!

Arifović je pozvan za predstojeći UEFA-in turnir koji će se održati od 10.-17.septembra u Sarajevu.

Radi se o vanserijskom dragulju. Koji je dobio najviše ocjene od struke u Dinamu, nakon nastupa na turniru u Brnu, gdje su zagrebački “modri” suvereno osvojili trofej, a Arifović bio najbolji igrač.

Darija je primjetio Matej Žirović, Dinamov trener, koji je vodio modre na kampu u Češkoj.

Kao rezultat dobro osmišljenog Dinamovog kampa potvrda je poziv novoj dvojici dječaka iz kampa, koji će kao gosti nastupati za Dinamo.

Porodica Arifović dolazi s ovih prostora. U Češku su otišli iz Bijeljine. Koja je poznata kao rasadnik fudbalskih talenata.

S.R.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE