PODIJELI

Naše juniorke će od 23. do 27. avgusta biti domaćin UEFA razvojnog turnira na kojem će učestvovati još selekcije Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Nakon razvojnog turnira naše juniorke će odigrati i prijateljski meč sa selekcijom Austrije, 31. avgusta u austrijskom gradiću Leobenu.

Selektor Nikola Nikić je objavio spisak od 20 igračica na koje će računati u ovim utakmica, a na ovom spisku našla se i 16-godišnja super talentovana Aldina Hamzić iz Salzburga.

Nakon što je debitovala za žensku “A” reprezentaciju naše domovine, 6. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv reprezentativki Ukrajine (0:1) u Trening centru N/FS BiH u Zenici, talentovana Aldina Hamzić našla se na spisku selektora Nikole Nikića za UEFA razvojni turnir i prijateljski susret sa Austrijom.

Aldina Hamzić je rođena 20. marta 2000. godine u austrijskom gradiću Braunau gdje je i počela njena nogometna priča. Igra na poziciji stopera u HSV Wals u Austriji, a standardna je i U-17 reprezentativka, te je već upisala šest nastupa i tri gola za ovu selekciju, a u utakmici protiv Slovenije je nosila i kapitensku traku, a za “A” selekciju je debitovala protiv Ukrajine kada je u igru ušla u 85. minuti susreta.

Aldina je igrala i u ASK Salzburg gdje je i počela svoju fudbalsku karijeru, te UFC Siezenheim prije nego je prešla u redove Wals-a, u julu prošle godine.

(Jusuf Rujanac/Sportske.ba)

PODIJELI