PODIJELI

Kiks BiH protiv Armenije još uvijek je “vruća” tema u BiH, a komentar za Sportske.ba na susret i kvalifikacije dao je i naš poznati trener Kemal Alispahić, koji je bio iskren, otvoren i naglasio je nekoliko stvari.

“Tipična kvalifikacijska utakmica. Trebaju njima bodovi, trebaju nama. U nas ljudi uvijek očekuju u takvim utakmicama “lahko ćemo”. Puno je oscilacija bilo i u prijašnjim utakmicama. Evo protiv Lihtenštajna smo se mučili 80 minuta. Nije sve tako crno, ima ta Liga nacija. Mi smo u Armeniji stvorili prilike, možda oštećeni za penal, sve je to moglo i u našu korist otići”, rekao je Alispahić za Sportske.ba, a zatim je kritikovao i našu odbranu i pojedine igrače.

“Pazite, mi smo naivno primali golove. Kolašinac je taktički nezreo, ne zna da se ponaša na terenu. Bek mu dođe pretrči cijeli teren i zabije gol. I mali Bešić je problem na zadnjem veznom. Treba realno gledati stvari, nisu ni Armenci amateri. Gledao sam i Kolašinca protiv Belgije, isti problem, ne zna taktički da se ponaša.”

Alispahić je rekao da su veći problem mlađe selekcije.

“Mene je strah šta će biti sutra kad odu Džeko i Pjanić. Mi nemamo igrača, kvaliteta. Mene brinu mlađe selekcije U17, U19. Ko će sutra ove igrače zamijeniiti? Oni će biti tu pomagati dokle budu mogli, ali šta sutra? Nije sve do trenera uvijek. Prosinečki se ponio moralno i treba to poštovati.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI