PODIJELI

Poznati bh. nogometni trener Kemal Alispahić prije dva mjeseca je potpisao ugovor u Saudijskoj Arabiji. Iskusni stručnjak postigao je dogovor sa klubom Najran koji se takmiči u drugom rangu tamošnjeg nogometa, takozvanoj Diviziji 1.

Ugovor je potpisan na osam mjeseci, uz opciju produžetka saradnje. Klub je prošle sezone ispao iz elitnog ranga. Ovu sezonu su loše počeli, pa su odlučili da dovedu Bosanca.

Problem je u tome što Alispahić još nije preuzeo ekipu, zapravo nije ni otputovao u Saudijsku Arabiju

Šta se zapravo dogodilo?

Alispahić je postigao dogovor sa Najranom i trebao je da otputuje u Saudijsku Arabiju, a do njegovog dolaska ekipu je preuzeo Tunižanin Mohammed Al-Ayari, dodat asistent u stručnom štabu. Krenulo ga je u prve dvije utakmice, pa su u Najranu odlučili da mu daju šansu. Činjenicu da su postigli dogovor sa Alispahićem, jednostavno su zanemarili.

Alispahićev pomoćnik u Najranu trebao je biti bivši igrač bihaćkog Jedinstva i Sarajeva, Vahidin Čahtarević.

Najrealnija opcija za Alispahića u ovoj situaciji je arbitraža FIFA-e, jer su argumenti na njegovoj strani: ima potpisan ugovor, izvađenu vizu, to su aduti koji mogu presuditi u njegovu korist.

Ovaj 51-godišnji trener vodio je Sarajevo, azerbejdžanski Mughan, sirijski Al-Ittihad iz Aleppa, reprezentaciju Tadžikistana, Ravan iz Bakua, te Jedinstvo i Čelik.

PODIJELI