PODIJELI

U vikendu pred nama očekuju nas utakmice sedmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojemu možemo izdvojiti nekoliko zanimljivih utakmica.

U Zenici domaći Čelik poslije serije loših rezultata dočekuje velikog rivala Željezničara koji je također u seriji od tri uzastopna poraza, ali sa novim trenerom Slavkom Petrovićem.

Trener domaće ekipe Kemal Alispahić ističe da bi sve osim trijumfa Čelika u ovom susretu za njega bio neuspjeh dok jedan od najiskusnijih gostujućih fudbalera Samir Bekrić želi konačno obradovati popularne Manijake.

”Sigurno da je utakmica sa Željezničarom došla poslije jedne serije u kojoj smo imali težak raspored, ali te utakmice su pokazale da Čelik nije bio u podređenom položaju tako da se nadam da će nam sve to vratiti. Lično sve osim pobjede ću smatrati neuspjehom jer su momci pokazali karakter i zube. Činjenica je da nama fali nekoliko kvalitetnih igrača, ali ni drugi timovi nisu nešto pretjerano bolji. Imamo problema sa sastavljanjem tima, ali mislim da će igrači koji sutra izađu na teren biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da ne zaziru od toga ko je naš protivnik. Sve osim naše pobjede biće neuspjeh”, rekao je Alispahić dok je Bekrić poručio sljedeće:

”Nakon turbulentne sedmice iza nas, imamo utakmicu u Zenici. Spremamo se ozbiljno da pokažemo naše pravo lice i da obradujemo naše navijače”.