PODIJELI

Bh. trener Kemal Alispahić je za Sportske.ba dao komentar oko izbora novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Alispahić je poznat po tome kao sagovornik koji nema dlake na jeziku, a tako je bilo i ovaj put kada je u pitanju reprezentacija BiH, gdje nam je dao nekoliko zanimljivih komentara i odgovora na naša pitanja.

Za početak smo Alispahića upitali za mišljenje o Bugarinu Petevu kao novom selektoru BiH?

“Ne želim se tu petljati. Samo tražim da podnesu odgovor za dobro i loše. Evo ako je taj Petev kandidat, objasni zašto, zbog čega, koji je cilj i sutra nakon kvalifikacija podnesi izvještaj, a ne da se krijemo”, bile su uvodne riječi Kemala Alispahića u razgovoru za Sportske.ba.

Domaći trener kao najbolja opcija?

“Apsolutno! Ja pet godina govorim da ćemo ostati bez ekipe. Baza reprezentacije će biti ovdje i domaći trener su sposobni. Oni imaju uvid u sve. Treba se stvarati reprezentacije od domaćih igrača, nema više imena po Evropi, nemamo tamo igrača.”

Legende na selektorskoj poziciji?

“kod nas se uvijek nalaze neka imena. Ovdje nije problem selektora. Evo neka meni daju U21 selekciju, za dvije godine ću napraviti A tim”, bio je jasan Alispahić.

Za kraj je dao jedna zan imljiv komentar.

“U nas je problem što se gleda gdje ko igra. Ako igra u velikom klubu on je wow igrač. Ne gleda se to tako, gleda se hemija, komapktibilnost, tim. To nam treba.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI