PODIJELI
Foto: FK Borac

Fudbaleri FK Borac stigli su jučer na šestodnevne pripreme u Trebinje, gdje će pred kraj boravka u ovom hercegovačkom gradu, tačnije 23. januara, odigrati prijateljsku utakmicu protiv nekadašnjeg premijerligaša i prvaka BiH, Leotara.

Sa ekipom je u Trebinje otputovao i ponajbolji igrač Borca i reprezentativac BiH, Almedin Ziljkić, koji se u posljednje vrijeme povezuje sa turskim superligašem Genclebirligijem, a navodno su u igri i još neki turski, ali i kiparski klubovi.

Uslovi u Trebinju, kaže Ziljkić, bit će idealni ako je suditi po onom što ih je dole dočekalo.

– Prelijepo vrijeme je u Trebinju s obzirom na to da je januar mjesec. Ovdje je sunce i ako ovako bude tokom priprema bit će odlično za raditi, javio nam je iz Trebinja Ziljkić.

Mogući odlazak u tursku Super Ligu ofanzivac Borca ne demantuje.

– Znam za interes Genclebirligija za moje usluge, ali dok mi iz kluba nešto konkretno ne jave ja mogu samo reći da sam slabo upućen oko eventualnog transfera. Jer, ljudi u klubu će se oko toga pobrinuti, a moje je da kao igrač Borca odrađujem profesionalno pripreme sa svojim trenutnim klubom, jasan je bio reprezentativac naše zemlje.

Borac je u januarskom prelaznom roku doveo nekoliko igrača, a među njima se izdvajaju robusni napadač Elvis Mehanović koji je stigao iz Belgije, te iskusni Dino Ćorić iz Širokog Brijega.

– Iskreno, dobili smo odlične igrače. Samo da ih zdravlje i sportska sreća posluže. Znate, kad dođete u novu sredinu nije lako, treba vremena za prilagodbu. Upoznao sam Mehanovića, odličan je momak. Najvažnije je da se što prije i što bolje uklope u tim i da im Borac “legne” kao igračima, zaključio je Ziljkić.

(M. K. / Sportske.ba)

PODIJELI