Connect with us

Domaći fudbal

Amar Osim napušta Željezničar!?

Objavljeno prije

,

Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Samir Cerić u razgovoru za portal Klix.ba istakao je kako namjerava pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba Plavih Amara Osima.

Željezničar se nalazi u velikoj krizi koja je kulminirala današnjim porazom od Slobode pa tim s Grbavice sada već sedam uzastopnih utakmica u Premijer ligi BiH nema pobjedu. Da stvar bude gore, u potpunosti su zatajili ofanzivci pa Željo još uvijek u prvenstvu nije postigao pogodak. Ako tome pridodamo nedavno ispadanje u četvrtfinalu Kupa BiH jasno je da kriza drma Plave.

“Rezultati jesu katastrofalni i ne treba bježati od te konstatacije. Također ne treba ni vrijeđati nečiju inteligenciju i govoriti da je sve plod slučajnosti i da će nas nekad krenuti, samo ne znamo kad. Ovo nije pitanje sreće, problem se zove neefikasnost, sve skupa je evidentno loša igra koja ne proizvodi dovoljno akcija iz kojih bi proizašli golovi. Rezultati sve diktiraju u sportu i nedostatak rezultata onemogućava kompletnom klubu da ide ka oporavku i eventualnom uspjehu. Zato trebamo nazvati stvari pravim imenom”, rekao je Cerić koji se za Klix.ba javio iz Londona.

Tvrdi da će pokrenuti pitanje smjene Amara Osima.

“Lično namjeravam pokrenuti pitanje smjene šefa stručnog štaba, ali nisam siguran da li ću imati podršku ostatka Upravnog odbora. Govorim u svoje ime, kao predsjednik kluba i neko ko se smatra odgovornim da povuče konkretne poteze. Međutim, sada dolazimo do one tačke šta navijači očekuju od mene – da donesem novac u klub, a pritom da ništa ne odlučujem. Ako je tako, a ova situacija bi mogla dati odgovor, onda sa srećom u traženju predsjednika koji će samo upumpavati sredstva, a da se ni za šta neće pitati. Moja vizija od početka je bila zasnovana na kreiranju nove vrijednosti i pronalažavanje komercijalnih metoda koje će omogućiti klubu samoodrživost, kao i profitabilnost. Međutim, sve je uzalud ako nas ne prate rezultati i ako postajemo irelevantni u domaćem prvenstvu. Ranije sam istakao bitnost svlačionice i bojim se da je naš šef stručnog štaba istu izgubio. A kad se to desi svi znamo šta to znači i šta bi trebali biti sljedeći koraci”, rekao je Cerić za Klix.

Istakao je i da bi radije vidio na terenu igrače koje ginu za Željun dres i dijete kluba nego nekog kvalitetnijeg koji ne želi potrčati za loptom.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE