PODIJELI
Foto: FK Željezničar

Trener Željezničara, Amar Osim je nakon obavljene prozivke, za medije govorio o planovima za proljetni dio sezone, a dotakao se i prijelaznog roka. Istakao je kako je zimski prijelazni rok težak za dovođenje pravih pojačanja, ali da se nada kako će klub uspjeti dovesti ono što mu treba.

“Vrijeme nas uslovljava, a cilj je da treniramo sedam dana gdje god budemo mogli. Morat ćemo trenirati u sali, a danas i sutra smo na Grbavici”, kaže Osim i nastavlja:

“Vidjet ćemo u kakvom stanju su igrači došli i da li su ispoštovali plan u pauzi. Nama je najteža situacija zbog vremena jer nemamo gdje trenirati. Što se tiče odlazaka, imamo dva-tri igrača koji su otišli i koji nisu bili u prvom planu, za razliku od Hajdarevića koji je bio. Zaslužio je da mu se izađe ususret, želimo mu puno sreće i pokušat ćemo nekoga dovesti kao njegovu zamjenu. Zimi je ‘gadno’ dovoditi igrače, ali nešto ćemo pokušati.”

Plan je da Željezničar glavni dio priprema odradi u Međugorju, a prvi meč u drugoj polusezoni igraju krajem februara protiv Sarajeva na svojoj Grbavici.

PODIJELI