PODIJELI

U subotu sa početkom od 16:00 se igra vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara u okviru 18. kola BHT Premijer lige.

Ekipa Željezničara je gost na ovom meču, a na press konferenciji su se danas obratili šef stručnog štaba Amar Osim, te prvi napadač Željezničara Sulejman Krpić.

Amar Osim je otvorio press konferenciju i rekao:

Bila bi bolja situacija da smo dobili Široki. Gora je sada situacija nego pred prošli derbi. Nije isto igrati u 7. i u 18. kolu. Pokušat ćemo biti na optimalnom nivou koji smo pokazali par puta ove sezone. To bi nam bilo poželjno u ovoj utakmici- rekao je Osim.

Dotakao se i prošlog derbija:

-Mi smo u prošlom derbiju bili na jako dobrom nivou. Snaga Sarajeva je u statistici, odnosno onome što pokazuju. Osam utakmica kući, osam pobjeda i prvi su na tabeli. I mi imamo snagu, do ovoga kola smo bili prvi… Naša snaga je u kvalitetu naše ekipe. Onaj ko bude blizu svom nivou imat ce više šanse da pobijedi..

Amar Osim je rekao i kojim bi rezultatom bio zadovoljan:

-Ove sezone nismo imali iskustva sa lošim terenima, tako da je teško išta prognozirati pred sutrašnji meč. Igramo protiv najboljeg domaćina i ok je da bude neriješeno naravno. Od prošlog derbija do ovog derbija prošlo je deset kola. I sa svim igračima koji su im falili pred prošli derbi osvojili su 4 boda više od nas. Ništa posebno nisu jaši nakon povratka povrijeđenih igrača.

Nakon Osima, za mikrofon je došao prvi napadač ekipe sa Grbavice, te je rekao:

to se tiče penala protiv Širokog, prvi put u životu da sam fulio. Nisam se nadao da ću fuliti. Iskreno nisam ni pucao kako treba. Ljut sam na sebe. Od kako sam došao u Želju nisam imao više šansi na jednoj utakmici a da nisam postigao gol. Igrao sam pod bolovima. Izašli smo da pružimo maksimum, ali nismo uspjeli. Svima nam je krivo jer nismo odigrali kako treba. Sutra ćemo izaći sto jači, što spremnini, što bolji, znamo gdje idemo i idemo na pobjedu. Sada sam 300 posto spreman- rekao je Krpić.

Na pitanje novinara kako če Željezničar odgovoriti na agresivnost igrača Sarajeva, Krpić je rekao:

Nije ni nama bilo svejedno kada smo izgubili 3:0. Nije ni njima bilo svejedno nakon ovog poraza od 5:2. Pripremamo se i fizički i psihički, spremni smo na sve. Ne moramo igrati lijepo, ali bi volio da uzmemo tri boda- rekao je Krpić

Za kraj je Amar Osim spomenuo promjene u sastavu svoje ekipe:

Nismo bilo loši u prošloj utakmici i nemamo veliki fond igrača, tako da nećemo puno mijenjati u odnosu na duel sa Sirokim