PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Željezničar je danas su savladali Neum rezultatom 3:0 u prvoj pripremnoj utakmici za drugi dio sezone. Trener Amar Osim je uprkos pobjedi bio poprilično nezadovoljan, te je u svom stilu prokomentarisao igru svoje ekipe:

 

“Ovo je prvi put nakon nekoliko dana da imamo normalan teren, trenirali smo po salama, blatu, lošem terenu i sada smo konačno imali normalan teren, tako da je teško bilo očekivati nešto specijalno kvalitetno. Pristup je bio prilično loš u prvom poluvremenu i prilično bolji u drugom, što se odrazilo i na rezultatu. Prvo poluvrijeme smo prespavali bukvalno, jer je i lijepo vrijeme bilo, pa su igrači došli da uživaju, a ne da igraju. U drugom poluvremenu su se malo probudili, i napravili su razliku. Prva je utakmica, svi se kao čuvaju, a trener traži da bude ozbiljno, pa je često to dvoje teško pomiriti, pa prve utakmice budu ovakve”

“Kad igraš sa ekipom koja je dva ranga ispod tebe, a ne možeš ništa napraviti, do tebe je. Teren je korektan, nije toliko dobar, ali je korektan. Sa nekim normalnim zalaganjem razlika se morala vidjeti, ali se nije vidjela i imali smo što smo imali, 0:0 do 44. minute. Čapljina sa kojom igramo sutra je bolja ekipa od Neuma, malo ćemo mijenjati sastav, pa ćemo vidjeti hoće li oni koji sutra budu igrali imati malo više želje nego ovi koji su danas igrali. Želja je bitna, ako imaš želje, može i ostali doći, ako nemaš želje, onda je teško”.

“Drugo poluvrijeme je bilo generalno bolje, i prvi tim je bio angažovaniji u drugom poluvremenu, a i ovi što su ušli. I djeca su se tu uklopila fino, Čeliković nije bezveze igrao tamo gdje je igrao, on obećava puno, nije se iz određenih razloga do kraja razvijao, ali pomoći će nam, to je sigurno. Kad pogledaš prvo poluvrijeme, devet pozicija nam škripi”, kazao je Osim u malo sarkastičnom tonu, aludirajući na lošu partiju svog tima u prvom poluvremenu.

PODIJELI