Connect with us

Fudbal

Amel Tuka, Damir Džumhur, Mirza Teletovic nastupaju protiv Bokšića, Stanića, Vlaovića…

Objavljeno prije

,

Travnik to ne pamti. Srednje-Bosanski kanton trese nogometna groznica.

U vezirski, u svoj grad vraća se Miroslav Blažević. Trener svih trenera. Karizmatični Ćiro. Jedan od najboljih trenera svih vremena s ovih prostora.

Na travničkoj “Piroti” 5.maja igraju Humane zvijezde BiH i Hrvatske

“Vatrene” predvode srebreni iz Rusije Zlatko Dalić i Ivica Grnja, čuveni Osijekov napadač i trener.

U hrvatskoj postavi sve as do asa: Balić, Živković, Bičanić, Špehar, Šimunić, Stanić, Nereljak, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak… Bit će još iznenađenja kod Dalića i Grnje.

Ni domaći selektor Fuad Muzurović nije bez znalaca. Vlatko Glavaš, čuveni kapetan, pa golgeter Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Damir Dzumhur, Mirza Teletovic, Mirza Varešanović, Nihad Selimović, Jasmin Badžak, Senad Repuh, Almir Tolja, Edin Mujčin, Senad Brkić, Miro Klaić, Goran Brašnić, Darko Ljubojević, Munir Talović, Alen Škoro, Damir Špica, Zlatan Muslimović, Vladan Grujić, Damir Hadžić, Darko Maletić, Saša Papac, Đelaludin Muharemović, Gradimir Crnogorac, neki su od “Muzurovih” aduta. I Muzurović sa svojim asistentima računa na neka iznenađenja. Otkrit će ih na press konferenciji, koja je zakazana za srijedu 4.maja u Travniku.

Bh.humaniste pojačat će jedan od najboljih evropskih atletičara Amel Tuka. Tuka je bio izrazito talentiran napadač kakanjske nogometne škole. Zbog brzine odlučio se za atletiku, premda mu je nogomet i dalje prva ljubav. Amel će nastupiti, tek toliko da uveliča spektakl i, kako najavljuje, barem jednom pogodi hrvatsku mrežu.

Za BiH će nastupiti i Dževad Poturak, bosanska “mašina” najbolji bokser s ovih prostora, iza kojeg su čuvene borbe i pobjede u kavezima širom svijeta.

Zanimljivo da će za BiH igrati Miro Blažević, Ćirin sin, dok će u sastavu “vatrenih” biti poznati glumac Slaven Knezović “Grof” i popularni pjevač Leo Kazić.

Nije to sve. Za BiH će igrati nekadašnji kapetan košarkaške reprezentacije proslavljeni Samir Avdić, aktuelni ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo.

Posebnu težinu timu Humanih zvijezda BiH daje austrijski diplomata i predstavnik EU Johann Sattler. Koji je s loptom spretan poput imenjaka mu, čuvenog Johanna Krankla, Rapidove i austrijske nogometne ikone.

Muzuroviću će asistirati Vladimir Ilić, jedan od najperspektivnijih trenera u regionu, “coach” Krupe, zatim Husnija Arapović i Sinan Sinanović, dugogodišnji bh.novinar i humanista. Sinanović je s bh.asovima pokrenuo stotine humanih akcija i utakmica širom BiH.

Organizator utakmice je Udruženje PRONT na čelu s humanistom Ivicom Džambasom. Iza kojeg je desetine besprijekorno organiziranih humanih akcija. Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju 5.maja (četvrtak) u 17 sati na Piroti. U Travniku i SBK traži se karta više. Biti na Piroti stvar je prestiža. Narod želi dočekati i pozdraviti svog Ćiru. Onako kako se dočekivao Maršal Tito!

R.S.


Domaći fudbal

Čak deset potpisa u novom bh. premijerligašu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Igman

Konjički Igman priprema se za debi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Uprava ovog kluba uveliko radi na kompletiranju tima za narednu sezonu.

U ovom klubu je u toku dana “palo” čak deset potpisa, pa će tako igrači koji su prethodne sezone nosili dres tima iz Konjica i naredne sezone biti u ekipi.

Ugovore su obnovili Mehmed Pajaziti, Aldin Ćeman, Emir Tukić, Almir Ćubara, Vehudin Alešević, Senad Kašić, Amir Velić, Dario Blagojević, Bibić Elvis i Armin Bešagić.

Amer Drljević, Amar Sabljica, Kenan Hebibović, Berin Alić, Iris Mandžuka i Elvir Duraković su to ranije učinili. Što se tiče odlazaka, klub se nedavno zahvalio sedmorici igrača.


Nastavi čitati

Fudbal

Greška karijere na pomolu? Malmo prihvatio ponudu drugoligaša, iako italijanski velikan želi Ahmedhodžića

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Bordeaux

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić će po svemu sudeći ponovo napustiti Malmo ovoga ljeta. Švedski mediji prenose da je klub prihvatio ponudu Sheffield Uniteda.

Kao što znate, Anel Ahmedhodžić je u januaru posuđen francuskom Bordeauxu, ali je klub ispao iz Ligue 1 i sljedeće godine će igrati u francuskoj trećoj ligi, zbog kazne.

Zbog toga se Ahmedhodžić vratio u Malmo ovog ljeta, ali igrač i klub su jasni da će bh. reprezentativac otići. Ponuda ne manjka, a najkonkretniji bio je Sheffield United. Stiže informacija kako je ponuda engleskog kluba prihvaćena.

Prema informacijama, trener kluba iz Championshipa Paul Heckingbottom želi što prije vidjeti Ahmedhodžića u svom klubu.

Istovremeno, inostrani mediji dodaju da su Milan i Lille i dalje zainteresovani za bh. reprezentativca.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Efikasni strijelci, na tri utakmice postignuto 29 golova

Objavljeno prije

 

Autor

Na SC „Partizanovo“ odigrane se tri utakmice turnira „Tri kornera penal“ u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic 2. kola po grupama.

CTK Alati su zabilježilil i drugu pobjedu protiv Graewe Tadiva 6:0, u grupi B Caffe Terasa je rezultatom 15:0 savladala Imšo 376, u istoj grupi Asocijacija mladih SDA je bila bolja od sastava Garden City 5:3.

Rezultati,
grupa A, 2. kolo, CTK Alati – Graewe Tadiv 6:0 (Zukan 4, Halilović, Habibija),
grupa B, 2. kolo, Caffe Teresa – Imšo 376 15:0 (Graho 5, Sultanić 4, Kovač 3, Zeba, Turak, Memić),
grupa B , 2. kolo, Asocijajacija mladih SDA – Garden City 5:3 ( Šetka 3, Ramić,Hrušumović/Pirija,, Pervan, Badžak),

Raspored, četrvrtak 30. juni,
grupa A, 2. kolo u 19:45, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles,
grupa C, 2. kolo u 20:45, TR Salihović– Autopraonica Orahovica,
grupa D, 2. kolo u 21:45, Leyton Orijent – Džepi Ugarak Product.

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

NAJČITANIJE