PODIJELI

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz i prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo su danas u prostoru Olimpijskog bazena ‘Otoka’ potpisali sponzorski ugovor koji će Amini omogućiti odlazak na Svjetsko prvenstvo u 25 metarskim bazenima u Windsoru u Kanadi.

”Uz mene su uvijek moja porodica, moji prijatelji i moj trener, a sada je tu i moj sponzor Klas koji mi daje financijsku podršku. Drago mi je što konzumiram Fit kekse jer su dobri za moju karijeru i daju mi nutritivnu vrijednost”, rekla je Amina Kajtaz i dodala:

”Naporno radim od Olimpijskih igara, spreman sam već za to. Normu sam otplivala u aprilu i potvrdila je u Dubaiju. Imam tri treninga dnevno sa trenerom Petrićem, daću sve od sebe, a šta će biti, da li plasman u polufinale, o tome će odlučivati stotinke”.

Enisa Beganović, sekretar plivačkog Saveza BiH se zahvalila kompaniji Klas i poželjela sreću svim našim takmičarima.

”Zahvaljujem se kompaniji Klas jer su podržali plivanje. Trebaju biti primjer da se treba ulagati u sport, u sportiste i u budućnost. Želim mnogo sreće svim reprezentativcima BiH, mnogo uspjeha, mnogo dobrih rezultata i da se vrate sa dosta dobrih rezultata”, istakla je Beganović.

Nihad Imširović, direktor kompanije Klas je također istakao zadovoljstvo što je u mogućnosti da pomogne Amini Kajtaz.

”Klas je poznat kao društveno odgovorna kompanija, zadovoljstvo nam je da pomognemo. Klas je sponzor rukometne reprezentacije BiH i danas imaju priliku sudjelovati u fantastičnom projektu zvanom Amina Kajtaz koja pred sobom ima uspješnu karijeru. Mi smo počastvovani da učestvujemo u ostvarivanju njihovih snova. Pred Amine želim sreću i uspjeh svim ostalim reprezentativcima na SP u Kanadi”, kazao je Imširović.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI