PODIJELI

Golmanica Intera iz Posušja i omladinska reprezentativka Bosne i Hercegovine, Anamarija Prljević ima sjajnu godinu iza sebe.

Pomenuta golmanica je sjajno branila u klupskom i reprezentativnom dresu, što nije ostalo nezapaženo. Stižu ponude i od klubova koji igraju Ligu prvaka.

Ova mlada djevojka je još čvrsto na zemlji, iako je svjesna da njen rad, trud i talenat nisu ostali neprimjećeni.

“Ova godina za mene je bila posebna zbog svega što se dogodilo. Postala sam standarna reprezentativka U17 reprezentacije BiH. Postala sam prva golmanica. Kvalifikacije za EP sam igrala, iako nismo prošle dalje malo nam je falilo. Iznenađena sam svojim trudom i zalaganjem kako sam napredovala i kako sam branila te utakmice. Iako mislim da se uvijek može bolje. Stiglo je čak i dosta ponuda iz klubova iako ne znam gdje ću, ali navjerovatnije Split. Iza mene je odlična sezona jedna od najboljih u Interu. Drago mi je da ću ostati ovako dobra i drago mi je što sam ovako zavoljela fudbal. Želim da mi to bude sve u životu što želim da jednog dana uspijem kao moj idol Manuel Neuer. Za naredne kvalifikacije dobili smo dosta jake protivnike Češku i Norvšeku iako je Gruzija slabija od njih. Kao i ove godine očekujem dobre rezultate i nadam se pozivu Selektora Ilije Lučiča i dalje u daljnim reprezentativnim okupljanima”, rekla je Prljević za Sportske.ba, a zatim dodala:

“Sad se posvećujem radu i zalaganju na ovoj pauzi i nadam se da se vraćam još jača poslije zimske pauze. Trudit ću se i dalje vjerovati da ću moći braniti za državu BiH. Očekujem jos mnogo poziva i blistavu karijeru. A poručila bih svima onima da ako nešto dovoljno želite da je sve moguće, ako dovoljno vjerujete i trudite se za to. Mnogo sam vjerovala i uspjela sam, sad je samo na meni hoću li u budućnosti biti ovako napredna i dobra.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI