PODIJELI

U Hercegovini, manje više svi znaju za čuvene vinske podrume “Andrija”.

Jednog drugoga Andriju zapamtit će svi Bosanci i Hercegovci. I nogometna Evropa, nastavi li se razvijati kako je krenuo.

Rođeni Mostarac tek je napunio šesnaest godina i već je na radaru evropskih klubova.

Nogometnu je abecedu Andrija savladao u Širokom brijegu. Imao je sreću da “naleti” na Ivu Džidića, nekad vrsnog nogometaša Zrinjskog, Dinama, Širokog… Koji s agencijom Arena Sport Agency osvaja nogometno tržište. Dźidiću su Dinamo i Maksimir drugi dom, pa je svog kijenta obukao u modru majicu.

Andrija igra na krilnoj poziciji, izuzetno brz ordinira od svog do suparničkog šesnaesterca. Onako kako je to godinama, dok je nosio dres BiH, radio Hasan Salihamidžić. I on je hercegovačka nogometna škola.

Drljo, pored BiH ima i hrvatsku putovnicu. Jednog sličnog dragulja Mijata Gačinovića, Trebinjca smo izgubili ranije, jer je Mijat izabrao Srbiju. Izrastao je u klasnog bundesligaškog igrača Braco je prestao igrati, pa se s pravom može nazrijeti era Andrije Drlje. Treneri o njemu govore u superlativima.

“U igri jedan na jedan, nema mu ravnom”- mišljenje je struke.

Za kadetski reprezentaciji BiH (U 17) Andrija je već došao do brojke 3. S tri gola bio je najbolji igrač i strijelac u prijateljskim utakmicama protiv Slovenije i Srbije. I najveći je adut privremenog selektora Adina Mulaosmanovića, uoči “Elitnog” turnira u Mađarskoj.

Andrija Drljo, zapamtite ovo ime!

(S.R./Sportske.ba)

PODIJELI