PODIJELI

Kadetska reprezentacija danas u 16 sati igra utakmicu s Belgijom, a u sklopu “Elitnog turnira” za plasman na Evropsko prvenstvo. Drljo je bio najbolji naš igrač u prijateljskim utakmicama sa Slovenijom i Srbijom, pa Adin Mulaosmanović, privremeni v.d. selektor, s pravom polaže najveće nade u sjajnog ofanzivca.

Drljo je izdanak hercegovačke nogometne škole, a kao najveći potencijal brzo se našao u bilježnicama skauta evropskih klubova. Najbrži je bio, zahvaljujući menadžeru Ivicu Džidiću, Dinamo. I sam “Džida” bio je u generaciji s Lukom Modrićem, član modrih. Zajedno su Ivo i Luka igrali u Zrinjskom, potom su im se putevi razišli. Džidić je s bratom Damirom i ocem Zdenom u sportsko-ugostiteljskim vodama. “Sr”. Zdena vodi građevinsku tvrtku, Damir prestižni restoran u Mostaru, Ivo je zadužen za nogometne poslove.

Inače, kadetska reprezentacija BiH, osim Belgije i domaćina Mađarske, u grupi još s Norveškom. BiH je tri puta zaredom pod vodstvom Sakiba Malkočevića igrala na evropskom prvenstvu.

(S.B./Sportske.ba)

PODIJELI