PODIJELI

Mladi i talentovani veznjak bh porijekla Anel Goran koji je rođen u Luzernu 12. augusta 1999. godine nakon što je učestvovao na kampu “Otvorena vrata” u Linzu pod organizacijom N/FS BiH, 2. i 3. jula je učestvovao i na istom kampu, ovaj put u Minhenu, te oduševio selektore i organizatore kampa svojim partijama.

Anel je zavolio fudbal još od malih nogu, a fudbalsku karijeru je započeo u manjem klubu FC Emmenbrucke gdje je igrao dvije godine sa starijim vršnjacima. Kasnije prelazi u FC Littau takodžer iz Luzerna gdje nastavlja razvijati svoje nogometne sposobnosti, a čiji je i danas član. Anel igra veoma važnu ulogu u svom timu i glavni je tvorac igre na sredini terena, a svojim stilom igranja podsjeća na fudbalera “Stare dame” i bh reprezentativca Miralema Pjanića. Takodžer je i sjajan tehničar i izvođač slobodnih udaraca.

Anelovi roditelji su porijeklom iz Travnika. Iako je rođen van granica BiH, ogromnu ljubav osjeća prema domovini svojih roditelja, te svaku utakmicu na ruci nosi obilježja Bosne i Hercegovine. Strastveni su navijači reprezentacije, te redovno idu na utakmice kako reprezentacije, tako i klubova gdje igraju naši reprezentativci, a kućni prijatelji su sa porodicom Hajrović. Anel svoj rasupust redovno iskoristi dolaskom u Travnik, gdje trenira sa juniorskim timom NK Travnik.

Anelov mlađi brat Adel takodžer je fudbaler i član je U-12 ekipe FC Littau, a njihov otac Vernes je zaplovio u trenerske vode, te od naredne sezone vodi U-12 ekipu Littau-a, te s pravom možemo kazati da su prava sportska porodica.

Anel se nada da je ostavio pozitivan utisak nakon kampova u Linzu i Minhenu, iako je u Minhenu pred sami kraj morao napustiti teren zbog povrede skočnog zgloba, a mi se nadamo da će se što prije oporaviti i da su mu kampovi bili karta za jedan od kampova i u Trening centru u Zenici, te nacionalni dres što je još uvijek jedina i najveća želja.

PODIJELI